Afbeelding

Veel gekker moet het niet worden... zondag 8 november

Algemeen

Medewerkers van de Politie in Delft hielden, nadat ze klachten uit de wijk Buitenhof kregen over overlast en mogelijke handel in verdovende middelen, twee Delftenaren aan. Het duo werd woensdag in een woning aan de Diepenbrockstraat aangetroffen. Bij de huiszoeking vonden de agenten een hoeveelheid verdovende middelen, twee imitatievuurwapens en een gestolen tv. De goederen werden in beslag genomen.

Politieagenten moesten woensdagmiddag optreden op een schoolplein in de Van Bleiswijckstraat. Enkele jongeren raakten daar door nog onbekende redenen met elkaar slaags. De gewaarschuwde Politie hield drie jongeren in de leeftijd van 12 tot 14 jaar oud aan. Op het Bureau bleek dat de ruzie was ontstaan om een mobiele telefoon. Een 16-jarige Delftenaar beledigde in het tumult één van de agenten door hem voor van alles en nog wat uit te maken. Hij kreeg een proces-verbaal.
 
Onbekenden wisten in de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 november bij een autobedrijf aan de Schieweg in te breken. De dader(s) namen daarbij twee personenauto’s mee: een blauwe Volvo met het kenteken 12-SL-JB en een rode Volvo met het kenteken 46-HG-ZS. Wie informatie heeft die de Politie kan helpen wordt verzocht contact op te nemen met de Recherche van Politiebureau Delft via telefoonnummer 0900-8844. 

Politieagenten troffen donderdag om 02.00 uur in een woning aan de Emmastraat in Pijnacker een hennepkwekerij aan. De agenten kregen een melding van getuigen die zagen dat in het pand werd ingebroken. In het pand bleek een hennepkwekerij te zitten, die net voor een deel was geoogst. Met behulp van een gespecialiseerd bedrijf werden de restanten van de kwekerij in beslag genomen. In totaal nam de Politie 214 planten en toebehoren in beslag. In een andere kamer stonden ongeveer 300 lege bakken en enkele zakken hennep. Het energiebedrijf constateerde dat de stroom illegaal werd afgetapt. De Recherche stelt een onderzoek in naar de identiteit van de bewoner en/of eigenaar van het pand. 

Naar aanleiding van een anonieme melding over een hennepkwekerij gingen agenten maandag polshoogte nemen bij een woning aan de Hortensialaan in Pijnacker. In de woning troffen ze een hennepkwekerij aan die recent was geoogst. Er stonden 455 potten met aarde en plantenresten, er lagen hennepresten op de grond en er werd illegaal stroom afgetapt. De kwekerij werd op last van een Officier van Justitie ontmanteld en vernietigd. Er werden geen aanhoudingen verricht. De Recherche onderzoekt de zaak. 

Een auto belandde zondag om 18.05 uur op z’n kop op de toerit van de A4. Een getuige zag dat de auto richting de snelweg reed en na de bocht zo begon te slingeren dat de auto uiteindelijk om zijn lengteas draaide. Agenten roken dat de bestuurder, een 36-jarige man uit Den Haag, waarschijnlijk had gedronken en ze hielden hem aan. De man ontkent nu de bestuurder van de auto te zijn geweest. De Politie onderzoekt de zaak.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12