Mensen in Buitenhof die het wat minder hebben krijgen Kerstpakket dankzij Mo

Algemeen

Mo Mansveld heeft een groot hart, vooral voor haar minder bedeelde wijkgenoten. Ondanks eerdere teleurstellingen werkt ze keihard om haar Kerstwens te vervullen: een heerlijke Kerst voor de sociale minima in de wijk.

Dat gaat vast lukken, maar wat extra hulp van Delft op Zondag-lezers is zeker welkom. Mo weet wat het is om arm te zijn. Ooit had ze zelf de grootste moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Ook in die lastige periode deelde ze graag met anderen en nu het met haar en haar gezin wat beter gaat, doet ze niet anders. De veertigjarige Mansveld woont in Buitenhof, ze is ook postbezorger in deze wijk. Op die manier komt ze met schrijnende gevallen in aanraking. Dat klopt ook wel, Buitenhof is allesbehalve een rijke wijk. V

olgens Funda.nl moet 35 procent van de bewoners rondkomen van een minimum inkomen. De Gemeente geeft aan dat 150 adressen echt onder het sociale minimum zitten, met andere woorden: achter 150 voordeuren in Buitenhof heerst armoede.Een voorbeeld? Mo kwam onlangs op het spoor van een gezin waar Sinterklaas echt stilletjes voorbij wilde gaan, omdat er 'geen cent te makken' was. Dankzij een gift en hulp van anderen kon Mo voor hulp-Sint spelen. Ze zorgde voor cadeautjes, pepernoten en chocola. 

De Voedselbank Delft heeft heel wat klanten in Buitenhof, dat zegt genoeg. Natuurlijk helpt zo'n wekelijks voedselpakket wel iets, maar doordat de Voedselbank afhankelijk is van leveranciers waar ze de spullen van krijgen, is zo'n pakket niet altijd even uitgebreid. Mo is wel eens geschrokken van de magere inhoud. “Dan krijgt een gezin met kinderen onder meer anderhalf brood, een éénpersoonsmaaltijd macaroni, wat fruit en een flesje koffiemelk. Daar kom je de week toch niet mee door?” 

Met de Kerstdagen in het vooruitzicht is die armoede nog schrijnender. Drie jaar geleden al besloot Mo er wat aan te doen. Ze begon een inzamelingsactie voor Kerstpakketten. Helaas mislukte het goedbedoelde project tot twee keer toe. Maar Mo liet zich niet uit het veld slaan. Met hetzelfde doorzettingsvermogen waarmee ze ooit haar eigen problemen overwon zettte ze dit jaar wéér een inzamelingsactie op poten. Drie keer blijkt ook hier echt scheepsrecht, want dit jaar gaat het wèl lukken. 

De C1000 heeft al toegezegd mee te werken. In Mansvelds agenda staat een afspraak met Albert Heijn en via via krijgt ze ingang bij de Plusmarkt. Dan zijn er ook nog particulieren die spontaan hulp aanbieden in de vorm van geld of spullen. Zelfs de medewerkers van de Woningbouwvereniging dragen hun steentje bij. Op verzoek van Woonbron zullen een aantal medewerkers hun Kerstpakket inleveren bij Mo, zodat zij ze kan doorgeven aan de mensen die dat goed kunnen gebruiken.
Veel werk is dus al verzet, maar er is ook nog veel nodig. De Voedselbank zal haar klanten via een brief op de actie wijzen. 

Hoeveel gezinnen zich vervolgens aanmelden voor een Kerstpakket weet nog niemand. Alle hulp is welkom, zodat er in elk geval genoeg is voor iedereen die het straks nodig heeft. Dat helpen kan al eenvoudig door C1000-zegels voor dit doel te doneren in de speciale oranje ton bij de supermarkt aan de Vrijheidslaan. Geven kan ook, houdbare levensmiddelen en conserven zijn welkom. Dat geldt vanzelfsprekend voor elke gift, hoe groot of klein ook. Wie iets wil bijdragen aan deze sympathieke Delftse Kerstactie kan contact opnemen met Mo Mansveld door te mailen (postvrouwtje@live.nl) of te bellen. Ze is elke dag, maar niet op 16 december, tussen 09.00 en 11.00 en na 15.00 uur bereikbaar via 06 - 41 95 30 19. (IK)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12