Top-artiesten spelen muziek van hun muzikale helden en het enthousiaste publiek vindt dat meer dan geslaagd

Algemeen

DELFT – Delft had vorige week een primeur, en wat voor één. De eerste editie van 'Helden van Amstel LIVE!' voltrok zich in Delft. Bij Lijm & Cultuur, om precies te zijn. Daar was een levensgrote tent neergezet waar Miss Montreal, Nick & Simon en VanVelzen de muziek van hun muzikale helden speelden. Daar keken niet alleen de muzikanten, maar ook het publiek al weken naar uit. De kaartverkoop ging rap en al na drie weken was het evenement uitverkocht. Niks stond een mooie feestavond nog in de weg.

Daar dacht Miss Montreal, die het spits mocht afbijten, hetzelfde over. Nooit eerder, vertelde ze, had ze voor zo’n groot publiek gespeeld. Met de muziek van Sherryl Crow, No Doubt en Bon Jovi bracht ze het publiek aan het begin van de avond alvast in de juiste stemming. De sfeer kwam er helemaal goed in toen ze de bij iedereen bekende nummers van Bon Jovi door de zaal liet klinken, terwijl ze over het podium stuiterde in een te strak zwart jurkje. Daarna was het de beurt aan Nick & Simon, die met hun nummers van Simon & Garfunkel lieten horen hoe mooi tweestemmige zang kan zijn. Bij hun uitvoering van Let it Be van The Beatles bleek dat meerstemmige zang, waarbij duizenden mensen in het tent fanatiek meedoen, haast nóg mooier is. 

Daarna was het de beurt aan VanVelzen om een mooie avond compleet te maken met zijn eigen uitvoeringen van de muziek van Keane, The Police en Queen, waarbij vooral het Radio Ga Ga van Queen de zaal voor de zoveelste keer in beweging en aan het meezingen kreeg. De avond werd afgesloten met een toegift, die bestond uit een eigen nummer van iedere deelnemende artiest. 

'De Helden van Amstel LIVE!' was meer dan geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar, zo vond menigeen. Dat gebeurt volgend jaar ook, alleen dan niet meer in Delft. Gelukkig hebben we dan nog de foto’s op www.delftopzondag.nl.

Klik hier voor de foto's.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12