Huis te Koop: Melkdragerhof 181, Delfgauw

Algemeen

DELFGAUW – Yvonne en Robert Jan Spiero verkassen naar de Delftse wijk Vrijenban, zodat ze dichter bij hun ouders komen te wonen. Met een kleine op komst is dat heel praktisch. Ze kregen de kans om juist in die buurt een ééngezinswoning met tuin te kopen, dus hebben ze snel hun slag geslagen. “Kinderoppas is gewoon makkelijker te regelen als je dichter bij elkaar woont”, zegt Yvonne.

Zij verlaten een prima onderhouden driekamerappartement op de vierde verdieping van het complex Delftzicht. Vanuit de woning in de Delfgauwse wijk Emerald hebben de bewoners een fraai uitzicht op groen en water. Toen Yvonne en Robert Jan hier vijf jaar geleden na de oplevering kwamen wonen, werden de twee slaapkamers van vloerbedekking voorzien en de rest van de woning van laminaat. Op de muren kwam glasvezelbehang, dat makkelijk te schilderen is. “We hebben inderdaad al een aantal keren bepaalde muren een andere kleur gegeven”, zegt Yvonne.

Bijzonder onderdeel van het huis is de loggia met Frans balkon. Dit ‘inpandige balkon’ is te bereiken via de woonkamer (5.24 bij 5.15 meter) en ligt op het zuidwesten. “Wij hebben de deur naar de loggia eruit gehaald, zodat de woonkamer groter lijkt”, zegt Yvonne. “Via één van de slaapkamers kun je overigens ook op de loggia komen. Je zou ook de muur van de slaapkamer kunnen doorbreken, zodat je een extra grote slaapkamer hebt met een Frans balkon. Het is een speciale ruimte, die wij gebruiken als computerkamer. Maar bij andere mensen zie je hier ook een stretcher staan of een zitje.” 

In de woonkamer bevindt zich een open keuken (3.02 bij 2.16 meter) met een U-vormige opstelling. De keuken is onder andere voorzien van een vierpits-gaskookplaat en een volledig geïntegreerde vaatwasser. “Het is een lekker lichte keuken en het is fijn dat je contact blijft houden met mensen in de woonkamer”, zegt Yvonne. 

De twee slaapkamers in deze gelijkvloerse woning, bereikbaar via een centrale hal, meten respectievelijk 2.10 bij 3.65 meter en 5.24 bij 2.98 meter. De hal biedt ook toegang tot de moderne badkamer (2.06 bij 1.85 meter), voorzien van een douchehoek, een wastafel en de opstelling voor wasmachine en droger. In een bergkast bevindt zich de opstelling CV-HR-combiketel (2003). Het appartement is ook voorzien van een WTW-installatie. “We hebben destijds voor Emerald gekozen, omdat dit voor ons gevoel toch een beetje Delft is”, zegt Yvonne. “Bovendien is dit een heel leuke starterswoning, na vijf jaar is alles nog zo goed als nieuw. Het is een heerlijk ruime woning voor met z’n tweeën.” 

In de wijk Emerald zijn alle voorzieningen en winkels op loopafstand. Ook de snelweg is dichtbij, maar volgens Yvonne heb je daar in deze woning geen geluidsoverlast van. “Het is een heel gezellige buurt, waar je toch eerder een praatje bij de bakker hebt dan in de stad”, zegt zij. “Ook heel leuk is het groene karakter van de wijk, met veel speeltuintjes en bankjes. En parkeren is hier geen enkel probleem.”

De vraagprijs voor deze woning is 197.500 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Voorberg NVM Makelaars, (015) – 213 39 15 of www.voorberg.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12