Tijdelijke tentoonstelling Museumnacht ook dit weekend nog te zien

Algemeen

DELFT – Als u dit leest is de Delftse Museumnacht alweer achter de rug. Het goede nieuws is dat de tijdelijke tentoonstelling ‘Ik sta in de supermarkt’ nog het hele weekend te zien is. ‘Ik sta in de supermarkt’ is een groepstentoonstelling in een leegstaande winkelruimte aan de Choorstraat 12 in Delft. Lege winkelruimtes zijn de laatste tijd een steeds vaker voorkomend gezicht in Nederlandse winkelstrate.

Behalve de tragiek van een faillissement bieden de lege ruimtes nieuwe mogelijkheden aan ontwikkelaars. Ze vormen bovendien een interessante context voor kunstenaars om ideeën te laten zien en te reflecteren. De tentoonstelling ‘Ik sta in de supermarkt’ van WAAR Kunstenaarsinitiatief gaat op verschillende manieren in op de lege winkel als symptoom van onze tijd en als context voor kunst. 

Verdorde kamerplanten, leegstaande winkelschappen, knipperende lichtreclames en betekenisloze gesprekken zijn elementen van de werken, die bestaan uit foto's, tekeningen en installaties. De tentoonstelling is zaterdag 29 en zondag 30 oktober van 13.00 tot 17.00 uur te zien.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12