DHL-middenvelder Pascal Massar hoopt stiekem op iets meer dan de middenmoot

Algemeen

DELFT – Pascal Massar (20) is bezig aan z’n tweede seizoen in DHL 1. Hij is al sinds z’n vijfde lid van die club, al kneep hij er wel een poosje tussenuit, naar DWO. Hij kreeg het voetbal met de paplepel ingegoten, zegt hij, en daarvan is geen letter overdreven.

Zijn moeder voetbalde bij (het Haagse) RAS en bij KFC ’71 en zijn vader bij DHL. Over zijn vader gesproken: Leo Massar, want zo heet hij, is keeperstrainer. En niet zo’n klein beetje ook. Hij doet dat dit seizoen bij DHL, bij RKDEO en bij DWO. Hij verruilt die Zoetermeerse club overigens na vijf seizoenen komend seizoen voor sv Den Hoorn. 

Maar terug naar Pascal Massar. Rechtermiddenvelder van DHL 1. Die over zichzelf zegt dat hij het toch wel van z’n snelheid moet hebben. Maar ook dat het hem nogal wel eens moeite kost de broodnodige concentratie op te brengen. “Dan denk ik er wat te makkelijk over. Dat is een karaktertrekje, ja. En daar ben ik niet echt blij mee, nee. Dan denk ik: Ach, dat doe ik wel even”. Hij weet dus wel waaraan het schort en hij werkt er ook wel aan daar verbetering in te brengen, maar: “De ene keer gaat dat beter dan de andere keer. Op de trainingen, bijvoorbeeld, probeer ik steeds volle bak te gaan. Zo moet het beter worden”. 

DHL heeft, weet hij, dit seizoen een sterke periode laten volgen door een reeks wedstrijden waarin wisselvalligheid troef is. “De ene keer spelen we de sterren van de hemel, de andere keer loopt het voor geen meter. Het heeft er, denk ik, een beetje mee te maken hoe de tegenstander voetbalt. Maar het heeft ook te maken met het systeem dat wij spelen. Als het goed loopt, loopt het echt goed. Maar gaat het niet, dan gaat het ook ècht niet. We hebben er ook een paar nieuwe jongens bijgekregen. Die moesten ook ingepast worden in het systeem en het kost gewoon tijd voor je het met z’n allen onder de knie hebt”. 

Voor DHL, schat Massar voorzichtig in, zit er dit seizoen niet zo gek veel meer in dan een plekje in de middenmoot. “Al ligt het er wel aan hoe we de komende drie wedstrijden doorkomen”. Dat wordt inderdaad een geestig reeksje, met achtereenvolgens duels tegen sv Den Hoorn, dvv Delft en VELO. “Het kán dus nog een leuk seizoen worden, maar als we die drie wedstrijden verliezen, wordt het weer een heel ander verhaal”.
Het is sowieso, weet hij, ‘een rare competitie’. Waarin het barst van de derby’s. “Héérlijk”, geniet hij hardop. “Zo’n derby is natuurlijk wel een gewone competitiewedstrijd, maar het is ook een wedstrijd op zich”. En, ook niet onbelangrijk, derby’s zijn leuke dingen voor de mensen langs de lijnen. “Er komen meer mensen op af, ja. Afgelopen zondag speelden we tegen VOC. Het was prachtig weer, maar we hadden het normale aantal mensen. Ik weet zeker dat het, als we tegen bijvoorbeeld dvv Delft hadden gespeeld, helemaal vol had gestaan”. (PB)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12