Beboete treinreiziger vindt nieuw parkeerbeleid bij Lokomotiefpad onduidelijk en onhandig

Algemeen

Dinsdagmorgen is er nog plek genoeg op de parkeerplaats aan het Lokomotiefpad. Volgens Thijs Leeuwenburgh blijft dit ook zo als gebruikers ervan moeten betalen voor hun parkeerplek.

DELFT – Door werkzaamheden in de Spoorzone verdwijnen hier en daar soms wat parkeerplaatsen. Daar komen echter vervangende parkeerplaatsen voor terug. Zoals op een grote en relatief nieuwe parkeerplaats aan het Lokomotiefpad, vlakbij het NS Station Delft.

Mooi, dacht Thijs Leeuwenburgh, en hij zette er een tijdlang – voordat hij de trein in stapte – zijn wagen neer. Dat kostte bovendien helemaal niets. Na het werk trof hij onlangs opeens een parkeerboete van 53 euro onder zijn ruitenwisser aan. De vrouw die hem op deze boete had getrakteerd was nog bezig met het bekeuren van andere wagens en Leeuwenburgh ging direct verhaal halen. “Ze vertelde me dat ik gewoon langs de parkeerborden ben gereden en dat ik die gezien moet hebben.” Volgens Leeuwenburgh zijn die borden, die daar sinds 1 november staan, echter nauwelijks zichtbaar. “Ze zijn namelijk geplaatst ter hoogte van een drukbereden fietspad dat de aanrijroute naar het parkeerterrein kruist. Dat ik de borden niet gezien heb, komt omdat ik in het donker aankwam en op de kruisende fietsers moest letten, dat was volgens de vrouw die de boete gaf geen excuus.” Hij was overigens niet de enige die de borden over het hoofd had gezien. “Toen ik om me heen keek zag ik dat het merendeel van de auto's beboet was.” De Gemeente Delft had, vindt Leeuwenburgh, veel duidelijker moeten aangeven dat de situatie gewijzigd is. 

Leeuwenburgh vindt de hele gang van zaken niet bepaald een stimulans om met de trein te reizen. “Het is bizar. Zeker omdat dit een parkeerterrein bij een station is, waar mensen hun auto kwijt kunnen en vervolgens makkelijk met de trein naar hun werk kunnen gaan.” Dit is nog altijd stukken beter dan aansluiten in de file, vindt Leeuwenburgh. Hij verwacht echter dat het parkeerterrein niet vaak gebruikt gaat worden nu automobilisten er moeten betalen. “Ik ben niet tegen betaald parkeren, maar om op dit terrein betaald parkeren in te voeren, heeft naar mijn mening totaal geen zin. Ik denk zelfs dat deze parkeerplaats nu vrijwel niet meer gebruikt gaat worden.” Leeuwenburgh komt er sowieso niet meer. “Ik ga niet meer met de auto naar het station als het slecht weer is. Voor mij is het dan goedkoper om de trein te laten staan en door te rijden naar mijn werk. Mocht ik toch mijn auto bij het station willen stallen, dan zal ik die bij de Aldi neerzetten.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12