Veel gekker moet het niet worden

Algemeen

Het passantenonderzoek op de Burgwal in Delft leverde afgelopen woensdag ruim 200 gesprekken op. Politieagenten uit Delft bevroegen tussen 18.00 en 20.00 uur passerende voorbijgangers over 'het schietincident' van woensdag 3 november. Daarnaast hielden de agenten een buurtonderzoek. De gesprekken leverden enkele tips en informatie op. De Recherche onderzoekt of die informatie voor het onderzoek van belang kan zijn. 

Agenten troffen woensdag om 09.45 uur een hennepkwekerij aan in een woning aan de Roland Holstlaan in Delft. De agenten trokken aan de bel omdat er verschillende tips waren binnengekomen. In de woning troffen ze een hennepkwekerij aan met meer dan 300 planten. Ook werd er illegaal stroom afgetapt. Alle benodigdheden voor de hennepkwekerij, zoals ventilatoren, de afzuiginstallatie, koolstoffilters, meststoffen en uiteraard de hennepplanten, werden in beslaggenomen. De Politie onderzoekt de zaak. 

Een 18-jarige dronken student zorgde woensdag midden in de nacht voor een hoop onrust. Hij belde verschillende keren bij 'zijn woning' aan de Julianalaan aan omdat hij naar binnen wilde en kennelijk zijn sleutel kwijt was. Hij was echter blijkbaar zó dronken dat hij zich vergist had in de straat. De 'echte bewoners' belden de Politie. Politieagenten brachten hem naar het juiste adres. Hij kreeg wel een proces-verbaal voor openbare dronkenschap. 

Een 41-jarige beschonken Delftenaar belandde dinsdag in de cel nadat hij op de Van Adrichemstraat in Delft een 47-jarige buschaffeur bedreigde. Hij wilde om 20.10 uur in de stadsbus stappen. De chauffeur weigerde hem de toegang tot de bus omdat hij dronken was en al eerder het overige reizigerspubliek had lastiggevallen. Toen hij de bus niet in mocht, werd hij zo boos dat hij de chauffeur met de dood bedreigde en vernielingen aan de bus pleegde. De buschauffeur belde direct de Politie. Agenten hielden de man aan. Op het Bureau kreeg hij een proces-verbaal.
Na een aanrijding tussen een personenbusje en een scooter maakte de scooterrijder afgelopen maandag zo veel stampij dat hij werd aangehouden. Rond 16.00 uur kregen agenten de melding dat er op de Pijperring een aanrijding had plaatsgevonden tussen een scooterrijder en een taxibusje. Ze troffen de 24-jarige Delftse scooterrijder aan die flink aan het schreeuwen was. De 49-jarige Rijswijkse die het taxibusje had bestuurd, verklaarde dat ze de van rechts komende scooterrijder over het hoofd had gezien. Omdat de scooterrijder zich tegen één van de agenten keerde en hem beledigde, werd hij aangehouden en naar het Bureau gebracht. De scooter waarop de Delftenaar reed, werd ook meegenomen naar het Politiebureau. Daar bleek dat het voertuig niet verzekerd was en ook gladde banden had. De eigenaar van de scooter, een 17-jarige Delftenaar, meldde zich op het Politiebureau en liep zonder toestemming de binnenplaats op omdat hij zijn scooter terugwilde. Agenten hielden hem tegen en stuurden hem het terrein af. De twee Delftenaren kregen verschillende processen-verbaal, onder meer voor het (laten) rijden op een niet verzekerde scooter en het niet dragen van een helm. Ook kreeg de scooterrijder een dagvaarding vanwege belediging.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12