Huis te koop: Oude Delft 192, Delft

Algemeen

Een prachtig grachtenpand dat van binnen volledig is gemoderniseerd

DELFT – Het is moeilijk voor te stellen dat Nick Fritz en Corinne Steenbeeke dit karakteristieke grachtenpand aan de Oude Delft gaan verlaten. Wie zou hier nu niet willen wonen? Wie gaat hier nu weg? Ze hebben echter een goede reden, want Nick heeft werk aangeboden gekregen in Nieuw-Zeeland.

Het is geen onbekend land voor hen, want ze zijn er al vaker op vakantie geweest. Ze hebben besloten het avontuur aan te gaan en daar naartoe te verhuizen. “Het is een waanzinnig mooi land”, zegt Corinne. “Maar hier gaan we wel met pijn in het hart weg. We wonen er sinds 1993 en in 2003 hebben we het gekocht. Zo’n uniek huis krijg je niet snel meer terug.” 

Het pand is een beschermd stadsgezicht aan de gracht. Ervoor ligt een bruggetje, dat op de mooie poort van het Bagijnhof uit komt. Aan het pand zelf is veel onderhoud gepleegd, zodat het in goede staat verkeert. Ook is het woongedeelte op de eerste en tweede etage helemaal gemoderniseerd, waarbij de originele details ongemoeid zijn gelaten. “De glas-in-lood-ramen bijvoorbeeld en de schouwen met de authentieke roostertjes”, zegt Nick. 

De modernisering is tot stand gebracht met behulp van een designer. Die is inventief met de ruimte omgegaan. “Met als resultaat veel openheid en licht”, zegt Corinne. “Maar tegelijkertijd is ook de warmte behouden. Er zijn veel natuurlijke materialen gebruikt, tot in de kleinste details toe.” 

De fraai verbouwde woonetage heeft aan de achterzijde de keuken, met een groen uitzicht. De keuken van hout is uitgerust met een kookeiland en inbouwapparatuur. Ook andere onderdelen in het huis zijn uitgevoerd in hout, zodat er echt sprake is van een eenheid. Aan de voorzijde bevindt zich de woonkamer, die 4.15 bij 5.30 meter is. Vanuit de ramen is er een prachtig zicht op de gracht. Over de hele verdieping ligt een mooie eikenhouten vloer. “De badkamer is eigenlijk een doos midden op de etage, voorzien van glasblokken in de wand”, zegt Nick. “Dit is ook erg mooi vormgegeven door die designer. Er is een ruime douche, een toilet en een badkamermeubel.” 

De wenteltrap is een lust voor het oog. De trap is niet alleen mooi, maar ook heel inventief. In de middelste staander zijn namelijk allemaal leidingen en bedrading weggewerkt. Bovenaan de trap kom je op een lichte overloop met een Velux dakvenster. De tweede etage heeft twee slaapkamers met een zichtbare kapconstructie (nokhoogte 3 meter). Ze zijn respectievelijk 4.50 bij 3.00 meter en 5.50 bij 3.00 meter. De laatste is aan de achterzijde en heeft een moderne wastafel en op maat gemaakte houten kasten. Helemaal beneden is er een voormalige winkelruimte van 60 vierkante meter. “Die hebben wij in gebruik als kantoor”, zegt Corinne. “Je zou hier ook woonruimte van kunnen maken. De tekeningen voor verbouwing in dezelfde stijl als boven liggen klaar.” 

Via een gang is er toegang tot een plaats van 20 vierkante meter. Er is een aparte berging voor fietsen gemaakt. “Dit is een rustig stuk van de Oude Delft”, zegt Nick. “Er is een goed contact met de andere bewoners. In de binnenstad is alles natuurlijk op loop- of fietsafstand.”

De vraagprijs voor deze woning is 570.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Daal Makelaardij, (015) - 212 73 00 of www.vandaalmakelaardij.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12