Even bellen met... Eppo van Nispen tot Sevenaer

Algemeen

Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur van DOK, de Discotheek, Openbare Bibliotheek en Kunstuitleen van Delft.

De centrale trap van DOK krijgt een extra leuning. De trap voldoet wel aan alle veiligheidseisen, maar toch was een aantal mensen er vanaf gevallen, omdat de leuning niet helemaal doorliep tot onderaan de trap.

- Wanneer komt de extra leuning er?
De aannemer begint op 6 maart en hoewel ik geen aannemer ben, verwacht ik toch dat het dan binnen een week is geregeld. 

- Hoe kan toch gebeuren dat er mensen vielen?
Tsja, met de trap is op zich niks mis, maar het zit ook een beetje in de psyche van de mens. De één viel, omdat de leuning niet was verlengd, de ander raakte in de war van de kleur en de derde had last van de bovenkant van het raam. 

- Eind goed, al goed?
We zijn heel blij, maar we waren natuurlijk niet zo blij met de mensen die vielen. We zijn een openbare en laagdrempelige instelling en iedereen moet zich hier prettig voelen. En, maar dat geldt voor iedere plek, als er zich vervelende momenten voordoen, moet je er alles aan doen om het vervolgens te voorkomen. Dat doen we dus nu. Overigens hebben we ook prachtige liften. 

- Gaat het DOK nog iets doen voor de ‘slachtoffers’?
Dat hebben we al gedaan. Ze zijn in de bloemetjes gezet, maar we nodigen ze met alle liefde nog een keer uit voor een kopje koffie en een appeltaart. Alleen een extra schadevergoeding zit er niet in. De trap voldoet aan alle eisen en we zijn niet aansprakelijk. Dat is de eigenaar van het gebouw, wij huren het. 

- Dus als er nog claims komen, dan stuurt u die claims door?
Ik verwacht niet dat er claims komen, maar als dat zo is, dan doen we dat, ja.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12