Jazz Festival Delft heeft dit jaar meer sponsors en dus ook betere acts, beter geluid en betere podia

Algemeen

DELFT – Het Jazz Festival Delft organiseren zonder hulp van welwillende sponsors is niet makkelijk. Gelukkig kan het gratis toegankelijke festival ook dit jaar rekenen op de steun van een aantal bedrijven en organisaties.

Het Jazz Festival Delft, dat dit jaar plaatsvindt op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 augustus, is er bovendien voor het eerst in de historie in geslaagd een hoofdsponsor aan te trekken. Daar is Bart Aarts, de penningmeester van het Jazz Festival Delft, maar wat blij mee. Vorig jaar was het moeilijk om sponsors te vinden, vertelt hij. “Dat was rampzaliger. Er was net een crisis, dat was vrij heftig. Dit jaar gaat het een stuk beter, we hebben een verdubbeling van het aantal sponsors.”
Het Belgische biermerk Duvel wordt hoofdsponsor. “Leuk”, vindt Aarts. “Duvel heeft ook een associatie met Jazz. Ze denken daarnaast constructief mee en ze komen met ideeën, dat is precies wat we willen.” Eén van die ideeën is om op drie verschillende locaties in de stad speciale Duvel-tenten neer te zetten. Zulke tenten, waar sponsors, relaties en festivalbezoekers elkaar kunnen ontmoeten, komen te staan op de Markt, op de Beestenmarkt en op het Doelenplein. “Daar kun je in een andere ambiance genieten van jazz-muziek en ondertussen een goed biertje drinken.”, zegt Aarts. 

- Wat heeft het Jazz Festival Delft aan hun sponsors te bieden?
Aarts: “Een uniek festival waarin, waarin het publiek en de uitstraling uniek is. Daaraast hebben we een platform waar we veel mensen, we verwachten zo’n 50.000 bezoekers, kunnen bedienen. Verder verschijnt er zondag 8 augustus in Delft op Zondag een speciale Jazz Festival Delft-bijlage, die een oplage van zo'n 80.000 heeft. We hebben festival- en podiumbanners en een goed bezochte website. Nu we die Duvel-tenten hebben, is er een plek waar onze sponsors rustiger wat kunnen drinken, met elkaar kunnen babbelen en ondertussen naar jazz luisteren. Laatst hebben we met onze sponsors een foto-expositie bezocht. We hebben toen onder het genot van goede jazz alvast geproost op een succesvol Jazz Festival Delft.” 

- Geeft de toename van het aantal sponsors jullie als organisatie nog extra 
mogelijkheden?
Aarts: “We zijn al jaren bezig met een gevecht om onze begroting sluitend te krijgen. Dit jaar gaat dat iets makkelijker, maar dat neemt niet weg dat we altijd geld tekort komen. Dat geeft ook niet, dat houdt je scherp en actief. We hebben een zelfde opzet van het festival als vorig jaar, maar dan beter. We hebben meer geïnvesteerd in kwaliteit en niet in kwantiteit. We hebben dus betere acts, beter geluid, betere podia en betere publiciteit. Dan is het geld zo op, hoor... Maar we staan er goed voor, dankzij de sponsors. En iedereen in Delft toont veel goodwill, dat is heel prettig.” (JN)
Meer informatie over het Jazz Festival Delft is te vinden op www.jazzfestivaldelft.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12