Huis te Koop: Van Hardenbroeklaan 34, Rijswijk

Algemeen

RIJSWIJK – Het is een hele stap om het huis te verlaten waar je veertig jaar hebt gewoond. Toch gaat Frits Vergouwen die stap zetten. De bewoner wordt al wat ouder en voor hem alleen is de ééngezinswoning eigenlijk te groot. Veel kamers gebruikt hij alleen voor opslag. Daarom verhuist hij naar een kleiner appartement in een nieuwbouwcomplex aan de Oostsingel in Delft.

Daar komt hij ook dichter bij zijn vrouw te wonen, die momenteel in verpleeghuis De Bieslandhof verblijft. Hun twee kinderen zijn in de van Hardenbroeklaan opgegroeid, maar zijn al jaren de deur uit. “Wij kwamen in 1967 als tweede bewoners in dit huis”, vertelt Frits. “We hebben hier altijd met veel plezier gewoond.” 

De woning staat in een rustige straat met alleen bestemmingsverkeer aan de rand van Rijswijk, vlakbij De Vliet. Altijd is het gezin Vergouwen op Delft georiënteerd geweest. Frits fietste er vroeger elke dag naartoe, omdat hij er werkte. Maar ook voor bijvoorbeeld de boodschappen kozen zij altijd voor Delft. “Vóór ons huwelijk woonden wij op kamers in Delft, maar wij konden er, toen we gingen trouwen, heel moeilijk een huis krijgen.”
De woonkamer heeft royale afmetingen (5.98 bij 5.76/7.00 meter). Dit komt door een grote verbouwing, waarbij de kamer ruim 2 meter werd verlengd en de keuken naar de voorzijde werd verplaatst. “Het is gebeurd naar het ontwerp van een binnenhuisarchitect”, zegt Frits. “Wij zijn altijd heel tevreden geweest met deze verandering.” 

In de woonkamer bevindt zich een open haard. Aan de achterzijde biedt een dubbele schuifpui toegang tot de tuin op het westen (15 meter diep). Hierin staat een vrijstaande stenen schuur. De tuin heeft een achterom met een doorloop naar een achterterrein waar zich de eigen garage (los te koop) bevindt. De keuken aan de voorzijde van het huis is van de woonkamer af te sluiten met schuifdeuren. De woonkeuken meet 3.05 bij 3.19 meter, is voorzien van een hoekopgesteld keukenblok, een vaste kast en een erker. “We hebben in alle slaapkamers op de twee etages een wastafel laten aanleggen”, zegt Frits. De ouderslaapkamer op de eerste verdieping meet 4.24 bij 3.62 meter. De kamer ernaast (3.27 bij 2.30 meter) heeft openslaande deuren naar het balkon, dat zich boven op de uitbouw van de woonkamer bevindt. De derde slaapkamer op deze verdieping (voorzijde) is 3.45 bij 2.90 meter. De badkamer is helemaal betegeld en heeft een douchehoek, een toilet en een wasmachineaansluiting. “Het huis heeft op veel plekken veel extra opbergruimte”, zegt Frits. “Op de tweede etage is er bijvoorbeeld een vliering en op de overloop en in de zolderkamer zijn knieschotten gemaakt.” 

Behalve de ruime zolderkamer (4.50 bij 3.62/3.30 meter) met dakkapel is hier ook nog een werkruimte (2.30 bij 1.50 meter, met dakvenster). Hier is ook de opstelplaats voor de cv-ketel (HR, 2003) te vinden. “Van de oorspronkelijke bewoners woont hier bijna niemand meer”, zegt Frits. “Er wonen weer veel jonge gezinnen en stellen. Voor hondenbezitters is de ligging ideaal, want je loopt via het Jaagpad heel makkelijk naar het Elsenburgerbos.”

De vraagprijs voor deze woning is 335.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars, (015) 2125288 of www.vansilfhout.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12