Doelman van het Jaar

Algemeen

Naam: Marc Schouten (25) Club: Concordia Positie: Doel Notering: 4

-Hoe bevalt het onder de lat bij Concordia?
Het is mijn tweede seizoen in het eerste van Concordia, daarvoor speelde ik bij Lyra. Ik heb pas negen doelpunten tegen gekregen. Het samenspel met de verdediging is nu ook veel beter dan vorig jaar. Dat komt doordat er nu vier vaste verdedigers lopen en dan bouw je beter automatismen op. In het vorige seizoen waren er nog wel eens wisselingen.

-Wat zijn je verwachtingen voor dit jaar?
We staan nu gedeeld eerste, dus de sfeer is heel goed. Aan het begin van het seizoen was onze doelstelling om zo hoog mogelijk mee te draaien. Inmiddels is die bijgesteld naar eindigen bij de eerste twee. Promotie naar de derde klasse moet dit jaar kunnen lukken. De club moet de komende jaren terugkeren naar de eerste of tweede klasse, waar het thuis hoort. We hebben nu in elk geval een goede jonge lichting, ik ben zeker van plan hier nog langer te blijven.

-Is de lengte van een keeper belangrijk?
Zelf ben ik 1 meter 85. Lengte is geen graadmeter. Een keeper met minder lengte moet dit compenseren met sprongkracht. Het komt dan ook vooral op durf aan. Ik krijg training van David Snelleman, oud-keeper van Concordia. Daar leer ik veel van, want hij is zelf ook nog een echte keeper. Hij weet precies wat er in het hoofd van een keeper om gaat.

-Hoe vind je je goede notering in het Hans Dorjee Voetbalklassement?
Het is heel leuk als ik hoog eindig. Binnen het elftal wordt er veel over het klassement gepraat. Je ziet door dat klassement zelfs ook eigen competitietjes ontstaan, dat is wel leuk om te zien.

-Wat is belangrijker: het Hans Dorjee Voetbalklassement of de competitie?
Het klassement is natuurlijk niet het belangrijkste. Het gaat erom punten te halen en de promotie te pakken. Maar toch heeft zo’n klassement wel iets.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12