Gastouderbureau ViaViela Delft viert driejarig bestaan

Algemeen

ViaViela Delft is onder leiding van Arja van der Pot uitgegroeid tot een volwassen bedrijf met zo’n 450 oppas-oma’s en -opa’s.

DELFT – ViaViela BV zag in 2005 als eerste gastouderbureau in Nederland de gunstige subsidiemogelijkheden binnen de Wet Kinderopvang voor thuis oppassende familieleden.

Inmiddels is het bureau uitgegroeid tot het grootste gastouderbureau in Nederland, met 82 vestigingen en ruim 27.000 gastouders verspreid over alle provincies. In de komende week is het precies drie jaar geleden dat Arja van der Pot als franchisenemer is gestart met de vestiging ViaViela Delft. Sindsdien is dit gastouderbureau uitgegroeid tot een volwassen bedrijf met zo’n 450 oppas-oma’s en -opa’s. Een goed moment om even stil te staan bij gastouderopvang en de wijzigingen in 2010. Gastouderopvang is een vorm van kinderopvang waarbij het kind in een huiselijke omgeving wordt opgevangen. Als ouders besluiten gebruik te maken van deze vorm van opvang, bijvoorbeeld door opa of oma, kunnen ze in aanmerking komen voor oppassubsidie. Ook in 2010 blijft dat mogelijk, maar de kwaliteitseisen door de Overheid worden verder aangescherpt. Arja van der Pot: “Ik ben blij dat er meer kwaliteit in de gastouderopvang komt. De overstap naar de Herziene Wet Kinderopvang zien wij als een positieve uitdaging, die wij als grootste gastouderbureau van Nederland zeker aankunnen.” Eén van de eerste stappen die ViaViela gaat zetten, is het organiseren van praktijkbijeenkomsten EHBO voor Kinderen, in samenwerking met Rescue Nederland. Deze cursus is gebaseerd op de Eindtermen van Het Oranje Kruis, maar wel toegespitst op gastouders. Hiernaast stelt de Overheid vanaf 2010 ook eisen aangaande het herkennen van kindermishandeling en basishygiëne. ViaViela gaat haar gastouders waar nodig begeleiden in het (verder) opdoen van deze kennis. Als mede-initiatiefnemer van het Platform Kwaliteit Gastouderopvang (PKGO) maakt ViaViela zich hard voor handhaving van kwaliteitseisen binnen de branche en probeert zo het oneigenlijk gebruik van de oppassubsidieregeling tegen te gaan.

 Meer informatie via (0499) - 42 54 21 of www.viaviela.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

!