Woonberichten: zondag 27 september

Algemeen

De woonberichten uit de Delft op Zondag van 27 september.

Start-verkoop Delfts Groen 

DELFT – Het project Delfts Groen in Harnaschpolder biedt prima kansen voor de startende koper. In de woonwinkel van Woonbron Delft aan de Aart van der Leeuwlaan begint op zaterdag 26 september om 10.00 uur de verkoop. Het gaat om 72 ééngezinswoningen, maisonnettes en appartementen. Delfts Groen is het Te Woon-nieuwbouwproject met 144 koop- en huurwoningen, dat Woonbron op dit moment in de Harnaschpolder bouwt. De verwachte oplevering van de eerste woningen is medio 2010. Pas in het voorjaar van 2010 gaat Woonbron de 72 huurwoningen aanbieden. De start-verkoop duurt van 10.00 tot 13.00 uur. Een team van makelaars staat dan klaar om bezoekers toelichting te geven op de maar liefst 21 verschillende woningplattegronden. Bovendien maken de maquette en de virtuele tour op het presentatiescherm meteen duidelijk waar in het project zich de verschillende woningtypen bevinden. Wie meteen meer wil weten over hypothecaire zaken of een quickscan van zijn financiële mogelijkheden wil laten uitvoeren, kan tijdens de start-verkoop terecht bij de financieel adviseurs. Alle woningen in de Harnaschpolder krijgen de warmte en het warmwater geleverd van het kersverse Warmtebedrijf Eneco Delft b.v. Bij de informatiebalie van Eneco krijgen belangstellenden alle informatie over bijvoorbeeld hoe dat precies in zijn werk gaat en wat dat betekent in de woning. Uiteraard ligt de uitgebreide verkoopdocumentatie voor u klaar om mee naar huis te nemen. Geïnteresseerde kopers kunnen zich tot maandag 5 oktober 10.00 uur inschrijven. Daarna zal een notaris de loting van de bouwnummers verrichten.


Ypenburg nadert zijn voltooiing

YPENBURG - De Buitenplaats Ypenburg nadert zijn voltooiing. Dit voorjaar vierde Ypenburg de oplevering van de 10.000ste woning. Er is op dit moment nog slechts een klein aantal woningen in aanbouw. Twee daarvan worden gebouwd in deelplan 28, het villapark L’Orangerie te Nootdorp. Heel speciaal is dat deze woningen aangemerkt zijn als leerlingbouwplaats. Een leerlingbouwplaats is een volwaardig bouwproject van enige omvang waarop verschillende leerlingen in de bouw onder leiding van opgeleide leermeesters te werk zijn gesteld. Wethouder Kees van der Kraan van de Gemeente Pijnacker-Nootdorp en tevens Dagelijks Bestuurslid van het Samenwerkingsverband Ypenburg is deze leerlingen afgelopen week een handje komen helpen.


Kunstroute en huizen bekijken

YPENBURG – Heijmans Vastgoed en een aantal kunstenaars uit Nootdorp en Ypenburg bieden op zaterdag 26 september en op zaterdag 3 oktober een kunstroute aan in het Nootdorpse deel van Ypenburg. Op beide dagen bent u tussen 11.00 en 16.00 uur van harte welkom. In vier watervilla’s en twee vrijstaande villa’s aan de Fellowshiplaan 1, 2, 5, 6 en 31 en de Kortelandseweg 60a vindt u prachtige hedendaagse schilderijen en keramiek. Een idee voor thuis en meteen de kans één van de fraaie woningen te bekijken. Uiteraard zijn kunst en villa’s te koop. De route is herkenbaar aan de gele Heijmans-vlaggen. Door de combinatie van kunst en villa’s worden de kunstwerken op een speciale manier meteen in een natuurlijke omgeving getoond. Tegelijk komen de woningen goed tot hun recht door deze unieke aankleding. Naar verwachting zullen veel mensen van de gelegenheid gebruik maken om de woningen die onlangs gereed zijn gekomen te bezoeken en de villa’s van binnen te bekijken. Zowel vertegenwoordigers van Heijmans, de makelaar als kunstenaars zijn aanwezig. De woning aan de Fellowshiplaan 5 is een modelwoning, voorzien van een keuken en een ingerichte badkamer en vloerafwerking. Nodig gerust uw familie, vrienden en/of bekenden uit. Zij wonen misschien ook graag in deze nieuwe wijk waarin al zo veel mensen naar tevredenheid wonen. Bezoekers kunnen ook de bouwkavels bekijken die Heijmans in de wijk nog beschikbaar heeft. Met een hoogwerker bekijken bezoekers van grote hoogte de locatie. Vergeet dus uw fototoestel niet. Ook leuk voor kinderen: ze kunnen op de foto in een stoere Heijmans-vrachtwagen.


Herstel verkoop nieuwbouwwoningen

DELFT - De verkoop van nieuwbouwwoningen is in het tweede kwartaal 40 procent gedaald tot 4000 stuks. Ten opzichte van het eerste kwartaal is sprake van licht herstel. In het tweede kwartaal van 2008 kwam de verkoop van nieuwbouwwoningen uit op 7000, zo blijkt uit nieuw onderzoek van de Monitor Nieuwe Woningen in opdracht van het Ministerie van VROM. Ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar is wel sprake van een licht herstel. In de maanden januari tot en met maart werden er bijna 3200 woningen verkocht. Opvallend is dat het aantal verkopen in het goedkopere segment juist is toegenomen. In het laagste prijssegment, huizen tot 216.000 euro, werden in het tweede kwartaal bijna 48 procent meer woningen verkocht dan in het eerste kwartaal.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12