Delfiasponsor Friskes staat op sportiviteit en fatsoen

Algemeen

Sponsor Paul Friskes en Delfiavoorzitter Erwin de Graaf houden van orde en netheid op en rond het sportveld

DELFT – Voetbalclub Delfia heeft Paul Friskes Assurantiën zover gekregen om hoofdsponsor te worden. Waar sportclubs zich maatschappelijk steeds breder inzetten, is dat bedrijf ook een voorbeeld van het oppakken van de maatschappelijke rol die bedrijven hebben. Paul Friskes sponsort namelijk tientallen sport- en andere verenigingen, en bovendien al gedurende lange tijd. “Ik sponsor tientallen sport- en andere verenigingen. Was 24 jaar hoofdsponsor van S.V. Den Hoorn, waar ik overigens nog steeds lid van de businessclub ben. Inmiddels ben ik ook al tien jaar hoofdsponsor bij D.H.L.,” bewijst hij.

Bij Delfia was hij de vorige twee seizoenen subsponsor. “Doordat ik het als sponsor erg naar mijn zin heb bij Delfia en mij ook erg betrokken voel bij de vereniging, heb ik het stokje als hoofdsponsor voor drie seizoenen over genomen. Als Delfts bedrijf heb je ook een sociaal/maatschappelijke functie. Ik heb onvoldoende tijd om zelf uren in en sportclub te steken, doch op deze wijze tracht ik toch mijn steentje bij te dragen. Overigens probeer ik wel elke zondag bij een van de clubs waar ik sponsor ben langs de lijn te staan. Ik geniet nog steeds van het voetbalspelletje. In februari jl. heb ik na dertig jaar zelf nog een poging gewaagd om te voetballen, doch heb dat moeten bekopen met een afgescheurde achillespees. Inmiddels ben ik geopereerd en mag nu een jaar gaan revalideren. Ik kan in ieder geval zeggen, dat ik als 60-jarige, op mijn hoogtepunt gestopt ben!”

Het is voor sportverenigingen door de financiële malaise van dit moment een hele kunst om sponsors aan zich te binden. Ze moeten het nodige als ‘tegenprestatie’ te bieden hebben. 

Voor Friskes is dat op de eerste plaats: “Sportief en fatsoenlijk gedrag op en rond het veld. Mijn bedrijf is dagelijks bezig om onze 6.000 relaties optimaal service te verlenen. Niets is dan kwalijker als op maandag in de krant te lezen staat, dat een van de door ons gesponsorde teams zich misdragen heeft. En als er dan ook nog een foto bij staat, waarop een speler te zien is, die op zijn shirt mijn naam draagt, hoef ik niet uit te leggen wat mijn mening daar over is. Daarom spreek ik voor de seizoenstart de spelers toe en vertel wat ik van ze verwacht. Natuurlijk is het resultaat belangrijk, doch gedrag staat bij mij bovenaan”. De club Delfia is het daar natuurlijk van harte mee eens. 

Leuke bijkomstigheid is nog dat de clubkleuren van Delfia en de kleuren in het logo van Paul Friskes Assurantiën exact overeenkomen …..

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12