Deel van Delft krijgt te hoge energierekening

Algemeen

DELFT – Een aantal straten in Delft Noord-West kreeg vorige week een foute energierekening op de mat. De elektriciteitsmeters schakelden een half jaar lang bij een aantal huishoudens om 11 uur ’s avonds niet over op het nachttarief en dat kan aanzienlijk schelen in de kosten.

Volgens Martin van Bruggen van netbeheerder Stedin is de storing veroorzaakt door kapotte zekeringen in een transformatorhuisje. De grootte van het gebied waar het verkeerd is gegaan met de dag- en nachtstroom, is volgens hem nog niet bekend. “We adviseren mensen daarom om goed naar hun rekening te kijken en – als er iets niet klopt – contact met ons op te nemen, dan wordt het weer verrekent. Mensen hoeven niet bang te zijn dat ze nu meer moeten betalen.”

Ook Geert Bergsma, die aan de Teding van Berkhoutlaan woont, ontdekte de fout toen hij eens goed naar zijn energierekening keek. “Ik kijk altijd wel even”, vertelt hij. “Ik wist dat de hoeveelheid kilowattuur ’s nachts en overdag altijd ongeveer hetzelfde is bij mij, maar nu stond er een hele andere verdeling.” Hij nam contact op met Eneco en later ook met netbeheerder Stedin, waar hij vernam dat dit probleem in een aantal straten bij hem in de buurt was opgetreden. Tot ongenoegen van Bergsma werd echter niet bepaald duidelijk wanneer het probleem verholpen zou zijn. Hij gaat er vanuit dat de rekening weer wordt aangepast en hij uiteindelijk niets teveel betaalt. “Mijn energieleverancier Eneco heeft aangegeven dat ze na een melding van Stedin de rekening zal aanpassen. Iedereen heeft tegenwoordig een andere leverancier, dus hoe dat bij andere leveranciers gaat is natuurlijk niet duidelijk.” Hij raadt iedereen die in Delft Noord-West en de Kuyperwijk woont daarom aan om goed naar de jaarnota te kijken en ook bij z’n eigen energieleverancier aan de bel te trekken als er iets niet klopt. “Want die moet het geld terugstorten”, weet Bergsma. Met de energierekening van vorig jaar erbij is het volgens hem makkelijker om te zien of verhouding van de dag- en nachttarieven kloppen.
Volgens Van Bruggen van Stedin is het probleem met de kapotte zekeringen afgelopen vrijdag verholpen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12