Huis te koop: Van der Lelijstraat 49, Delft

Algemeen

Een perfect onderhouden en opvallend ruime maisonnette

DELFT – Alex van Zon en Gerdien ’t Hart hebben de afgelopen drie jaar met veel genoegen gewoond in deze moderne maisonnette. Een echte noodzaak om te verhuizen is er dus niet.

Ze hebben echter de mogelijkheid gekregen een woning te kopen aan ‘t Haantje. “We gaan ook nòg dichter bij ons werk wonen, dus dat is makkelijk”, zegt Alex.
De fraaie staat waarin de maisonnette verkeert, is helemaal toe te schrijven aan Alex en Gerdien. Toen ze hier drie jaar geleden kwamen wonen, hebben ze de woning namelijk helemaal gestript. Vervolgens hebben ze de woning volledig naar eigen smaak veranderd, met onder andere een nieuwe keuken, een nieuwe badkamer en een gemoderniseerde toiletruimte. “We hebben toen alles opnieuw ingericht”, zegt Gerdien. “In datzelfde jaar is ook het groot onderhoud aan de buitenkant van het complex uitgevoerd.” 

Het woongedeelte is verrassend ruimtelijk door de open keuken. De bewoners vóór Alex en Gerdien hadden de oorspronkelijke muur tussen de woonkamer en de keuken al weggehaald. “Daar zijn we heel blij mee, want zo benut je de ruimte veel beter”, zegt Alex. “Het oogt ook allemaal groter, dus dat is een belangrijk pluspunt.”
De totale oppervlakte van de woonkamer en de keuken is 34 vierkante meter. De wanden van deze woonlaag zijn nieuw gestuukt en afgewerkt met spachtelputz. Op de vloer ligt prachtig donker laminaat. De woonkamer biedt uitzicht op een netjes onderhouden gemeenschappelijke tuin. “Het is leuk om naar buiten te kijken, de tuin wordt het hele jaar onderhouden door een tuinman”, zegt Gerdien. 

De keuken is luxe uitgevoerd en is uitgerust met een vaatwasser, een koel-vriescombinatie, een combimagnetron (allemaal van Siemens), een vijfpits-inductiekookplaat, een afzuigkap (beide van Atag) en een kickspace-verwarming. “Het is prettig om op de onderste laag te wonen”, zegt Alex. “Je hoeft namelijk alleen een eigen trapje naar de voordeur op, dat is fijn bij de boodschappen. Die breng je dus makkelijk en snel naar de keuken.” 

Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers. De grootste meet 3.00 bij 3.80 meter en vanuit deze kamer kan een zonnig balkon worden betreden. Alex en Gerdien vinden het prettig om daar te zitten. “Het is ook makkelijk om de was op te hangen”, zegt Gerdien. 

De tweede slaapkamer is 3.00 bij 3.10 meter. Daarnaast is er nog een werkkamer van 2.60 bij 1.95 meter. De badkamer is vergroot (1.70/2.65 bij 2.10 meter) en heeft een wastafelmeubel, een ruime douche, een handdoekenradiator en de aansluiting voor de wasmachine. “Die zou je eventueel ook kunnen verplaatsen naar de bergkast op de overloop”, zegt Alex. 

Zowel de woon- als de slaapverdieping beschikt over recent geplaatste sunscreens met afstandsbediening. Andere pluspunten van deze perfect onderhouden woning zijn een uitgebreide groepenkast (zes groepen en twee aardlekschakelaars), een HR-combiketel (AWB, 2006) en grotendeels hardhouten kozijnen met dubbel glas. Ook is er een ruime kelderbox. “De wijk is gezellig en levendig en deze straat is rustig qua autoverkeer”, zegt Gerdien. 

Winkels, scholen en andere voorzieningen zijn vlakbij, net zoals de uitvalswegen. Ook is het centrum van Delft snel te bereiken.

De vraagprijs voor deze woning is € 199.000 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Hof van Delft Makelaardij, (015) - 212 64 26 of www.hofvandelft.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12