Eigenzinnigheid temidden van schaalvergroting

Algemeen

DELFT – Bij een eigenzinnig automerk als Citroën hoort een net zo eigenzinnig garagebedrijf. Een bedrijf dat in deze tijd van schaalvergroting blijft hechten aan het persoonlijk contact met de klant en een uitstekende serviceverlening.

Het in Citroën en Peugeot gespecialiseerde Garagebedrijf Van Bemmelen is zo’n bedrijf (tevens opleidingscentrum). Het heeft in zijn vijftienjarig bestaan met deze werkwijze een trouw klantenbestand opgebouwd van mensen die graag persoonlijk geholpen worden. Garagebedrijf Van Bemmelen is helemaal thuis in beide Franse automerken. 

Het beschikt over de nieuwste diagnoseapparatuur en het kleine team blijft via cursussen voortdurend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Ook bezitters van een auto van een ander merk kunnen hier trouwens uitstekend terecht. Het bedrijf levert nieuwe en gebruikte auto’s van alle merken en het voert onderhoud en reparaties uit. Bij schades wordt scherp onderhandeld met de expert en het voordeel belandt altijd bij de klant. “Wij hebben een grote voorraad gebruikte onderdelen”, aldus Peter van Bemmelen. “Om de prijs te drukken kunnen deze desgewenst worden gemonteerd, in plaats van nieuwe onderdelen. De klant ontvangt bij alle werkzaamheden een gespecificeerde rekening, die met hem wordt doorgesproken. Uiteraard zijn wij ook een prima adres voor het uitvoeren van de Algemene Periodieke Keuring, de APK. Regelmatig kan men ook een oldtimer van Citroën of Peugeot in de werkplaats aantreffen.” 

Het merk Citroën is Peter van Bemmelen met de paplepel ingegoten. Zijn vader en ooms reden in de jaren zestig, als bewonderaars van de Film Noir, allen in een Traction Avant. 

Zijn vader Basiel van Bemmelen, die de administratie verzorgt voor de garage, kocht in 1955 zijn eerste Citroën bij Garage Van Oosten. Nu diens opvolger Garage Van Leeuwen per 1 maart 2008 de deuren sluit, is Garagebedrijf Van Bemmelen het enige in Citroën gespecialiseerde bedrijf in Delft. De garage van het eigenzinnige merk is overigens gehuisvest in een al even eigenzinnig pand. 

Het gebouw dat in 1999 in gebruik genomen werd, is onder architectuur gebouwd naar het ontwerp van ir. Arno Pronk en als eerste gebouw in Delft voorzien van een NAi Architectuurplaquette (www.architectuurplaquette.com) Het past dus helemaal bij de signatuur van het bedrijf. De activiteiten van Peter van Bemmelen omvatten overigens meer dan alleen die in zijn garagebedrijf. Als pure Citrofiel heeft hij een aantal jaren achtereen de inrichting verzorgd van de VIP-room van het Filmfestival Rotterdam (toen Citroën nog de sponsor was) en in 2001 heeft hij de opening van de Boekenweek in de Gemeentebibliotheek van Den Haag opgeluisterd met enkele Citroënmodellen. Ook mogen CarArt in Delft (dit jaar op 13 en 14 september) en Stichting Scarr altijd op zijn medewerking rekenen. 

Garagebedrijf Van Bemmelen
Ampèreweg 6
(015) – 262 38 62
www.garagevanbemmelen.nl


Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12