Even bellen met... Robin Verschoor

Algemeen

Een Britse vastgoedadviseur heeft een boete van 100.000 euro opgelegd gekregen, omdat hij tijdens de Internationale Vastgoedbeurs in Cannes een café afhuurde zonder een stand op de beursvloer te boeken. Ook evenementenorganisator Robin Verschoor van Nota Bene stoort zich vaak aan zulke ‘freeriders’.

- Het is nu dus juridisch gezien mogelijk om freeriders aan te pakken?
“Dat weet ik niet precies, maar ik ben erg blij met het nieuws dat er een freerider was die een boete van een ton heeft gekregen.”

- Waarom?
“Het is jammer dat iedereen in Delft wel weet te klagen, maar de klagers doen meestal niet mee als er iets wordt georganiseerd. Het is niet erg als iemand klaagt, daar leer je als organisator alleen maar van. Maar er zijn steeds meer bedrijven die zeggen: ‘We vinden het leuk wat jullie iets organiseren, maar we doen niet mee’. Maar dan zetten ze tijdens een evenement als het Jazz Festival of het Bluesweekend wèl een buitenbar neer. Het is ieders eigen keus om wel of niet met een evenement mee te doen, maar dan moet je ook geen borden neerzetten en vlaggen ophangen.”

- Wat zou een goede oplossing zijn?
“Alle evenemtenten in Delft worden nu gedragen door een groep van vijftien tot twintig bedrijven, dat zijn altijd dezelfde. Van mij mag er per direct een baatbelasting worden ingevoerd. Of er kan een ondernemersfonds worden gestart dat álle ondernemers verplicht om mee te betalen. Dat geld moet dan niet worden gebruikt voor het verven van lantaarnpalen, want dat is de verantwoording van de Gemeente. Het zou beschikbaar moeten komen voor Stadsmarketing. Je kunt er bijvoorbeeld de Kerstverlichting in de binnenstad mee bekostigen. Meedoen zonder te betalen levert heel veel irritatie op bij ondernemers die wèl meebetalen. Maar veel freeriders denken: M’n buurman betaalt niet, dus dan doe ik het ook niet. Echte ondernemers doen daarom graag mee met een ondernemersfonds. Dat mogen ze van mij direct invoeren, want het begint echt een probleem te worden dat er steeds meer ‘nemers’ zijn. Ik ben blij met de uitspraak van de Rechter over die freerider in Cannes. Er is nu eindelijk een juridische handgreep om zulke ondernemers aan te pakken.” (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12