Huis te koop: Fabrieksstraat 52, Delft

Algemeen

DELFT – Patrick en Sietske van Opzeeland hebben de afgelopen tien jaar naar volle tevredenheid in dit appartement gewoond. Ze zijn nu wel toe aan een ééngezinswoning.

Ruim en uitstekend onderhouden appartement op een gunstige locatie

Hun nieuwe huis staat in de nieuwbouwwijk Lookergaerde, in Den Hoorn. “Het is leuk om dan ook een tuin te hebben”, zegt Sietske. Ze wonen vanaf het begin in dit complex, net zoals veel van hun buren. Door de kleinschaligheid heerst er een gemoedelijke sfeer. “Iedereen maakt dan ook wel een praatje met elkaar”, zegt Patrick. 

Ook de locatie van het complex is heel gunstig. Het staat precies tussen het centrum en de Hoven in. De omgeving wordt bovendien steeds mooier, in verband met de veranderingen in de Spoorzone. De treinen gaan ondergronds rijden en boven de grond komt er een stadspark. “Het wordt heel sfeervol, er komt aan de kant van de galerij bijvoorbeeld ook een grote vijver”, zegt Sietske. “Er wordt nu hard gewerkt in het gebied, maar hier in huis heb je totaal geen geluidsoverlast. Het huis heeft namelijk overal dubbelglas.” 

Het appartement bevindt zich op de vijfde verdieping en is netjes onderhouden. De lichte woonkamer meet 6.56 bij 3.87 meter. Door het raam is er een leuk uitzicht op de binnenstad. Bijzonder onderdeel is het inpandige balkon, ook wel loggia genoemd. Die is 2.35 bij 2.98 meter groot. Het is feite een gewoon balkon, maar dan binnenshuis. De loggia heeft grote ramen die helemaal open gezet kunnen worden. “We zitten er vaak”, zegt Patrick. “Bij lekker weer is het ook een prima plek om te eten. Je kunt trouwens ook buiten zitten op de galerij. Dat doen we ook vaak, daar heb je tot vier uur ’s middags zon.” 

Aan de andere kant van de kamer is de open keuken van 2.23 bij 2.63 meter. Die is luxe uitgevoerd en voorzien van diverse inbouwapparatuur. Grenzend aan de woonkamer is er een slaapkamer van 4.85 bij 2.98 meter. Door de ramen van deze kamer kijk je op de loggia, wat een heel speels ruimtelijk effect geeft. De andere twee slaapkamers bevinden zich aan de voorzijde van het appartement. Die meten 3.21 bij 2.76 meter en 2.71 bij 2.69 meter. In één hiervan is de opstelplaats van de CV-combiketel. De badkamer meet 2.75 bij 2.67 meter en is voorzien van een douchecabine, een wastafel en de opstelplaats voor de wasmachine. “Er is ook een heel diepe kast.”, zegt Sietske. “Het was een gewone gangkast, maar wij hebben er een ruime kledingkast van gemaakt. Het is in feite een walking closet.”
De bewoners van het appartement hebben de beschikking over een eigen parkeerplaats onder het complex. Ze kunnen dus altijd makkelijk de auto kwijt. Hier bevindt zich ook de fietsenberging.

De vraagprijs voor deze woning is € 209.500,- k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: (015) - 212 73 00 of www.vandaalmakelaardij.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12