Pauline Kuijpers zit bij de laatste tien, en dat vindt ze onwijs knap

Algemeen

Echte buurmeisjes poseren ook als het hard sneeuwt.

DELFT – Heel wat meisjes geven zich op voor de FHM Buurmeisje van het jaar-verkiezing. Pauline Kuijpers (18) uit Den Hoorn heeft het inmiddels tot de laatste tien geschopt.

Haar eerste succesje ligt vanaf woensdag 17 december in de schappen. Dan staat zij namelijk met de andere negen overgebleven buurmeisjes op de cover van dit echte mannenblad. Pauline heeft sinds ze het moment dat ze door haar vriend werd opgegeven al meerdere fotoshoots gedaan. Deze vielen bij de bezoekers van fhmbuurmeisje.nl blijkbaar goed in de smaak, want er stemden dusdanig veel bezoekers van de site op haar, dat ze plotseling in de Top-20 stond. 

“Ik kreeg toen weer een mailtje van de organisatie. Ik dacht dat we toen gewoon gingen lunchen”, vertelt ze. “Maar ze gingen me ook interviewen en onwijs moeilijke vragen stellen. Wat ik zou doen zeggen als ik win, bijvoorbeeld. Of wat ik wil verbeteren aan de wereld.” Op basis van de antwoorden op deze en nog meer vragen koos een jury de Top-10. Pauline vond het eigenlijk een beetje nutteloos. “Alsof ik wat kan veranderen aan de wereld, als ik win”, zegt ze. Toch bracht ze het er goed vanaf en ging ze door naar de laatste ronde. 

Tijd dus om eens flink aan promotie te doen. Ze is daarom al bezig met het maken van flyers en roept iedereen in haar omgeving op om dagelijks op haar te stemmen. “Ik zeg het tegen iedereen, ik stuur berichten op Hyves en sms m’n hele telefoonlijst af”, vertelt ze. “Sommigen worden misschien gek van me, maar ja, als je het doet moet je het goed doen.” 

Ze heeft in tegenstelling tot veel andere kandidaten bewust geen videofilmpje van haarzelf op haar Buurmeisjes-profiel op internet gezet. “Dan moet ik een vriend laten filmen en zit ik daar voor de camera. ‘Hey, ik ben Pauline’, zeg ik dan. Dat is toch stom?” En dus heeft ze maar een filmpje met een fotocompilatie van zichzelf op Youtube gezet. Deze is volgens haar inmiddels al 1200 keer bekeken. 

-Heb je er geen moeite mee om straks zo schaars gekleed in de FHM te staan?
“Niet echt, en zo schaars gekleed sta ik er ook weer niet op. Ik heb gewoon een hotpants en een topje aan. Ik vind het niet zo overdreven. En als je dat al niet wil dan moet je ook niet aan zo’n verkiezing meedoen. Ik voel me er goed bij. 

-En hoe vind je het om binnenkort in alle schappen te liggen?
“Ik vind het leuk om dat blad te bewaren zodat ik later kan zeggen: Hier sta ik! Ik ben er wel trots op dat ik erin sta, ja. Het is niet dat ik over mezelf zeg dat ik helemaal geweldig ben, dat zeker niet. Sommige anderen hebben een hele ratel over waarom zij het moeten worden. Ik vind het wat dat betreft moeilijk om mezelf te verkopen aan iedereen.” 

-Wat vind je van de overgebleven concurrenten?
“Het zijn hele leuke maar ook verschillende meiden, iedereen heeft wel wat anders. Er zijn nog negen meiden met bruin haar en maar eentje met blond haar. Ik had juist verwacht dat het allemaal blondies zouden zijn.” 

-Hoe liggen jouw kansen, denk je?
“Het is maar net waar een man van houdt. De ene stemt op een Aziatisch type, de andere weer op een meisje met blond haar. Ik hoop natuurlijk dat ik win, daar doe ik m’n best voor. Maar ik ben niet teleurgesteld als het niet lukt. Sommigen kunnen er niet van slapen, dan krijg ik het idee dat bij hen de halve wereld instort als ze niet winnen. Ik vind het al onwijs knap dat ik bij de laatste tien zit.” (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12