De DVC jeugd zat even in een dip, maar is nu weer op de weg terug

Algemeen

DELFT – DVC moest het een aantal jaren zonder voetballende jeugd doen. Daar is inmiddels verandering in gekomen. De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan het opbouwen van een eigen jeugdopleiding, en niet zonder succes. Inmiddels zijn er weer vijf jeugdteams die wekelijks de clubkleuren van DVC verdedigen.

Het is zaterdagmorgen negen uur. Op het kunstgrasveld staan in totaal veertien kleine spelers van de F1 van DVC en de F6 van Nootdorp. Zij kunnen niet wachten op het moment dat er eindelijk wordt afgetrapt. Niet alleen omdat ze graag willen voetballen, het vriest nog zeker twee graden en in een korte broek valt die kou niet mee. De F1 van DVC komt het best uit de startblokken en staat al vroeg op een 1-0 voorsprong. Gejuich van zowel de spelers als het flinke aantal ouders langs de lijn klinkt over het veld. De jonge Nootdorpers komen er verder maar nauwelijks aan te pas. Nog voor de rust kijken zij al tegen een 3-0 achterstand aan. 

Na twintig minuten over het veld rennen is het tijd voor een korte onderbreking, die door sommige ouders wordt gebruikt om de handen van hun kroost weer warm te wrijven. Ook krijgen zij van hun trainer Johan nog wat laatste tips mee. Vooral het ‘overspelen’ wordt door de trainer gestimuleerd. 

DVC Jeugdvoorzitter Ton Bekking (47) kijkt samen met zijn zoon vanaf de zijlijn tevreden toe. Hij heeft ook alle reden om met gepaste trots naar de jeugdelftallen te kijken, want nog geen vijf seizoenen geleden viel er bij DVC op zaterdagochtend nog weinig te beleven. “Toen ik hoorde dat ze de jeugd hier weer wilden opstarten ben ik eerst als jeugdtrainer aan de slag gegaan”, vertelt Bekking, die aan zijn tweede jaar als jeugdvoorzitter bezig is. “We begonnen met één F- en één E-team, waarin veelal kinderen van echte DVC’ers zaten”, herinnert Bekking zich. Inmiddels hebben ook veel andere kinderen de weg naar de Brasserskade gevonden. “Een deel van hen komt uit Delft, maar we hebben ook een aantal jeugdleden uit Nootdorp en Ypenburg. Voor hen is het ideaal om bij DVC te spelen, als ze de straat oversteken, dan zijn ze er.” 

Bovendien: “We hebben hier een kunstgrasveld, dus er kan áltijd worden gevoetbald.” Ook de voetbalkampen die DVC organiseert vallen bij de kinderen goed in de smaak. Bekking is dan ook positief over de toekomst. “Er zit een stijgende lijn in”, merkt hij op. “We zaten wat de jeugd betreft even in een dip, maar we komen weer terug.”
Terug naar het kunstgras van Veld 2. In de tweede helft gaat de F1 van DVC verder met waar het gebleven was. Het advies om de bal naar elkaar over te spelen was niet aan dovemans oren gericht. De bal wordt goed rondgespeeld, met nog eens vier doelpunten voor DVC als gevolg. De moed zakt de jonge Nootdorpers na elk doelpunt weer wat meer in de schoenen. Zij lijken in deze mini-streekderby niet opgewassen tegen de F1 van DVC, die al het hele seizoen bovenin meedraait. Gelukkig voor hen worden er na afloop nog penalty’s genomen waardoor ook zij nog hun doelpuntjes meepikken. Als ook de laatste penalty is genomen, is het tijd om heel hard naar de kleedkamers te rennen voor een welverdiende warme douche. Want ondanks het stralende zonnetje is het nog steeds steenkoud, zelfs al je net met 7-0 hebt gewonnen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12