Veel gekker moet het niet worden: zondag 23 november

Algemeen

Politieagenten, die op woensdagnacht om 03.40 uur poolshoogte bij een school aan de Clara van Sparwoudestraat gingen nemen, troffen achter een rolgordijn een 51-jarige man uit Delft aan. Hij was in slaap gevallen en hij had een groot mes bij zich. Hij is aangehouden en meegenomen naar het Bureau.

Een 20-jarige fietser uit Delft had zo veel gedronken dat hij woensdagnacht
omstreeks 01.20 uur een rijverbod en een proces-verbaal kreeg. Hij fietste op de Papsouwselaan en dat deed hij nogal slingerend. Hij sprak met een dubbele tong sprak en hij kon bijna niet meer op zijn benen kon staan. Niet zo gek: hij blies 760 ug/l, ruim drie keer de toegestane hoeveelheid. 

Een 22-jarige vrouw uit Nootdorp is maandag op de Kfar-Savaweg rond 17.30 uur met haar bromfiets in botsing gekomen met een 48-jarige fietser uit Spijkenisse. Vermoedelijk verleende ze geen voorrang aan verkeer van rechts. Het slachtoffer belandde met zijn hoofd op het asfalt en raakte licht gewond. De bromfietsster ging ook onderuit en ze moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Daar bleek dat ze een gebroken arm had. De Politie onderzoekt de exacte toedracht van dit ongeval. 

Een 44-jarige Rotterdammer liep op maandag 17 november rond 14.50 uur tegen de lamp toen hij een auto, afkomstig van diefstal, wilde verkopen. Degene die de auto wilde kopen, bleek namelijk van het tv-programma TROS Opgelicht te zijn. Hij schakelde de Politie in. De verdachte werd aangehouden in de Cesar Franckstraat. Het voertuig, dat was voorzien van valse kentekenplaten, is in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld, de Politie stelt een nader onderzoek. 

De recherche van de Politie Delft is op zoek naar getuigen van een overval op een supermarkt aan de Bikolaan. Twee gewapende mannen drongen woensdagavond om 19.45 uur de supermarkt binnen en overvielen de aanwezige medewerkers en klanten. Het duo nam daarbij enkele artikelen en een geldbedrag mee. Een 38-jarige medewerkster raakte bij de overval gewond. De beide daders, die in het zwart waren gekleed, wisten te ontsnappen. Bent u getuige geweest van deze overval of heeft u informatie die de Politie kan helpen bij het opsporen van de daders, neem dan contact op met de recherche van Politiebureau Delft via 0900 – 8844. Of bel met Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000. 

Twee paarden zijn woensdag tijdens een repetitie van de intocht van Sinterklaas op de Julianalaan op hol geslagen. De paarden stonden ingespannen aan een ponywagen, maar in het tumult liepen de paarden twee lantaarnpalen omver om vervolgens tegen een geparkeerde personenauto tot stilstand te komen. De auto liep hierbij fikse schade op. Een veearts heeft de paarden aan hun schaafwonden verzorgd. Hierna konden ze in de stal bijkomen. De 56-jarige koetsier kwam met de schrik vrij. 

Bij een controle nabij de Dobbeplas zijn woensdagochtend tussen 07.00 en 08.00 uur vier fietsers bekeurd, omdat de fietsverlichting niet in orde was. Sinds 1 november zijn ook losse fietslampjes toegestaan. Voorwaarde is dat de losse lampjes op het bovenlichaam worden gedragen en duidelijk en voortdurend zichtbaar zijn voor andere weggebruikers. 

Een groep jongeren heeft woensdagavond om 19.45 uur een 72-jarige man mishandeld. Het slachtoffer sprak op de Keenenburgweg ter hoogte van de supermarkt een groepje jongeren aan die kennelijk voor wat overlast zorgden. Getuigen zagen dat één van de jongeren de man met een vuistslag neersloeg. Hij kwam ten val en hield aan het incident enkele verwondingen over die in het ziekenhuis moesten worden gehecht. De daders renden na de mishandeling hard weg en lieten de hulpeloze man op de grond liggen. Wie meent iets gezien te hebben of denkt de daders te kennen, kan bellen met de Politie in het Westland via 0900 - 8844. Anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800 - 7000.


Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12