Strakke, simpele en fijne sieraden bij Busy Lizzy Edelsmederij

Algemeen

DELFT – De Nieuwe Langendijk is sinds kort verrijkt met Busy Lizzy, een edelsmederij van Aad van den Haak.

In de bijbehorende winkel vindt u behalve gouden en zilveren sieraden ook woonaccessoires. Daarnaast is er een ruime keuze verlichting, kraamcadeaus en bijouterieën. 

Busy Lizzy is Engels voor ‘vlijtig liesje’ en dat is een heel passende naam voor een plek waar met zo veel toewijding aan de meest mooie sieraden wordt gewerkt. Dat gebeurt dus door Aad van den Haak, die hiervoor jarenlang orthopedisch instrumentmaker is geweest. Met zijn eigen bedrijf maakte hij onder andere kunstbenen en –armen. “Op een gegeven moment wilde ik een alternatief voor dit zeer drukke bestaan”, zegt Van den Haak. “Daarom heb ik me laten omscholen op de Vakschool voor Goud- en Zilversmeden in Schoonhoven. Het begon als een hobby, maar nu heb ik dus mijn eigen edelsmederij geopend.” 

Bij Busy Lizzy blijft Van den Haak zijn oorsprong wel trouw. Zijn specialisatie is namelijk hulpmiddelen voor reumapatiënten. “Dat zijn dubbelrings hulpmiddelen om overstrekking van de vingers tegen te gaan”, legt Van den Haak uit. “De vingers kunnen dan niet verder krom groeien. Ze zijn ook heel goed als sieraad te dragen. Ik maak veel in opdracht.” 

In de winkel vindt u natuurlijk ook normale sieraden. Alle soorten zijn voorhanden, maar de voorkeur van Van den Haak ligt bij strakke, simpele en fijne sieraden. Daarnaast zijn er talloze fraaie woonaccessoires, verlichting en kraamcadeaus. U vindt bij Busy Lizzy bijouterieën van de merken Fiva en Dyrberg/Kern. “Uiteraard kan men bij mij ook terecht voor de reparatie en het onderhoud van sieraden”, aldus Van den Haak. “Met renovatie kan ik oudere versleten sieraden weer in nieuwstaat brengen.” 

Binnenkort beginnen bij Busy Lizzy ook workshops. Hierbij kunt u leren zelf een zilveren sieraad te maken. Samen met drie of vier anderen in de werkruimte van Aad van den Haak. Het kan gaan om uiteenlopende sieraden, van ring tot hanger. De workshops duren drie uur. Inschrijven kan via de website of informeer in de winkel. Breng een keer een bezoek, u kunt uw auto kwijt in de nieuwe Koepoortgarage. Een tip van Aad van den Haak: bezoek de expositie Tuinwachters van kunstenares Agaath van Dijk (keramische beelden). Kijk op www.agaathvandijk.nl.

Bedrijf: Busy Lizzy Edelsmederij
Adres: Nieuwe Langendijk 1c
Telefoon: (06) - 51 41 92 56
Internet: http://www.busy-lizzy.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12