DelftOpen: een community van maatschappelijke ondernemers

Algemeen

In Nederland zijn steeds meer bedrijfsverzamel- en flexwerkconcepten te vinden waar (maatschappelijke) ondernemers een vaste of flexibele werkplek hebben.

DELFT – Bedrijf & Samenleving heeft een Plan van Aanpak gemaakt voor een nieuw concept op het gebied van flexwerken. Het concept heeft de naam DelftOpen. Het Plan van Aanpak is een resultaat van een onderzoek naar hoe flexwerken in Delft gefaciliteerd kan worden. De titel ‘DelftOpen’ staat voor een community van flexwerkers die gebruik maken van bestaande flexwerk-locaties om met elkaar samen te flexwerken.

Door samenwerking tussen bestaande en nieuwe aanbieders van flexplekken ontstaat een totaalpakket van Delftse flexplekken met verschillende karakters die uitnodigen tot verschillende typen werkzaamheden. Door een Delftse community van flexwerkers te bouwen ontstaat er een werksfeer die inspireert en stimuleert om achter de keukentafel vandaan te komen en buiten de deur te gaan werken.
De aanleiding om vanuit Bedrijf & Samenleving dit onderzoek uit te voeren was de interesse voor The Hub in Rotterdam. Dat is een flexwerkplek of bedrijfsverzamelgebouw voor maatschappelijke ondernemers. Mensen die hier werken zijn allemaal maatschappelijk betrokken. “We vonden dit een mooi initiatief”, aldus een woordvoerder. “En we zagen samen flexwerken als een vierde manier om bruggen te slaan tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties, naast als eerste elkaar ontmoeten op de Beursvloer en andere evenementen, ten tweede elkaar vinden op onze website en als derde aan elkaar voorgesteld worden door ons.” 

In Nederland zijn steeds meer bedrijfsverzamel- en flexwerkconcepten te vinden waar (maatschappelijke) ondernemers een vaste of flexibele werkplek hebben samen met andere ondernemers. Deze werkplekken bieden de gelegenheid om buiten de deur te werken en andere ondernemers te ontmoeten. Voorbeelden hiervan zijn The Hub in Rotterdam, Seats2Meet in Utrecht en Igluu en Swunghouse in Den Haag. “Wij denken dat Delft verrijkt zou moeten worden met een dergelijk bedrijfsverzamel- en/of flexwerkconcept voor bedrijven en organisaties. Dat wordt versterkt door de aanbevelingen uit het onderzoek De Kracht van Delft 2010, waarin onder andere opgeroepen wordt om te zorgen voor meer flexibele huisvesting voor het kleinbedrijf en voor bedrijfsverzamelgebouwen. The Hub wordt hier expliciet als voorbeeld genoemd. Vanuit Bedrijf & Samenleving pakken we dit onderwerp op, omdat we denken dat uit een dergelijk concept maatschappelijke meerwaarde kan ontstaan.” 

Op dit moment zoekt Bedrijf & Samenleving naar iemand die het stokje over wil nemen om het Plan van Aanpak daadwerkelijk te gaan uitvoeren en die als trekker op wil treden in het bouwen van een flexwerkcommunity en een totaalpakket aan flexplekken. Weet u iemand of heeft u andere vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit plan? Neem dan contact op met Bedrijf & Samenleving Delft via (015) - 214 36 72. Of kijk op www.bedrijfensamenleving.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12