Delfts echtpaar baalt van diefstal van Sneeuwwitje en de drie dwergen

Algemeen

An en Jan Stolk vrolijkten hun voortuin op met tuinkabouters, maar het bovenste plankje werd onlangs leeggeroofd.

DELFT – Jan en An Stolk, beiden 81 jaar oud, hebben voor hun woning aan de Zusterlaan een vrolijke voortuin vol tuinkabouters. Groot was dan ook hun teleurstelling toen ze onlangs ontdekten dat drie tuinkabouters èn het bijbehorende beeld van Sneeuwwitje waren gestolen.

“Het is te gek om los te lopen”, vindt An Stolk-Henneveld van de diefstal. Haar man struint regelmatig rommelmarkten af op zoek naar tuinkabouters. “Hoe ze eruit zien doet er niet toe. Ik knap ze weer op”, vertelt hij. Een tuinkabouter vinden is niet lastig, weet het echtpaar. Maar aan zo’n beeldje van Sneeuwwitje, dat nèt iets groter is dan de kabouters, is lastig aan te komen. Jan heeft er dan ook een hard hoofd in dat hij binnenkort nog eens tegen zo’n zelfde beeldje aanloopt. “Je probeert het zo veel mogelijk gezellig te maken in de straat”, zegt An. Dat lukte het echtpaar heel aardig. De tuin was een blikvanger voor voorbijgangers. “Kinderen kijken ernaar, sommige mensen zie je foto’s maken. Het is gewoon leuk. Je wilt het hier gezellig maken, maar door zo’n diefstal word je daarin gedwarsboomd.” Ze wonen al dertig jaar in hun woning aan de Zusterlaan. Nooit eerder werden hun tuinkabouters ontvreemd. Wel werd al twee keer hun brommer en één keer een fiets gestolen. “Na een klein jaar kreeg ik toen bericht van de Politie, ze hadden m’n fiets gevonden. Die zag er echter niet meer uit, dus daar had ik niks meer aan”, herinnert Jan Stolk zich. Een nieuwe fiets is sneller aangeschaft dan een nieuw beeld van Sneeuwwitje, verwacht hij. “Die zijn zó moeilijk te krijgen... Als ik er ooit weer één vind, lijm ik het goed vast aan het plankje waar de beelden op staan.” Het is, vinden An en Jan, jammer dat dat nodig is. “Je hebt met je handen van andermans spullen af te blijven. Dát vind ik het ergste aan dit verhaal”, zegt An. 

Het echtpaar hoopt dat de dieven spijt krijgen van hun daad en de drie kabouters en Sneeuwwitje weer terugzetten op de plek waar ze stonden. “Ze kunnen daar uit dankbaarheid nog een bloemetje voor krijgen ook”, meldt An. Al is dat misschien een wat vreemde gang van zaken, vindt ze ook wel. “Maar we zouden blij zijn als ze weer terugkomen. Dan maken we er verder geen woorden meer aan vuil.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12