Opbrengst van 125-jarig jubileum DIJC Bertus gaat naar woongemeenschap

Algemeen

Voorzitter Jan Hommes (links) heeft de cheque uitgereikt aan bestuurslid Rob Ruigrok (WIDM) en een aantal toekomstige bewoners.

DELFT - Voorzitter Jan Hommes van de Delftse IJs- en Sportclub Bertus (DIJC Bertus) overhandigde vorig weekend een cheque ter waarde van 1358,29 euro aan het bestuur en een aantal van de toekomstige bewoners van het huis dat wordt gebouwd voor de Stichting Wooninitiatief Midden-Delfland (Stichting WIMD). Hiermee komt de gehele opbrengst van het 125-jarig bestaan ten goede aan de nieuw te bouwen woongemeenschap van jongvolwassenen met een verstandelijke beperking.

Jan Hommes was blij met de opbrengst. “Het bedrag bestaat uit de opbrengst van een jubileumloop, vrijwillige donaties tijdens onze maandelijkse trimlopen en giften ter ere van ons 125-jarig bestaan”, zo vertelde hij. Jurriaan Bentvelsen, voorzitter van Stichting WIMD, was verrast met het bedrag. De Stichting heeft zich ten doel gesteld een woonvoorziening te creëren voor 12 jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Het gebouw met twaalf appartementen van ongeveer 40 vierkante meter met eigen toilet, douche en wastafel komt pal naast het nieuwe zorgcentrum ’Akkerleven’ in Schipluiden. Daarnaast zijn er in het complex twee gemeenschappelijke huiskamers, twee keukens, een was- en droogruimte en een kantoor slaapwachtruimte (voor begeleidend personeel). Rondom het gebouw ligt een tuin met daarin een fietsenberging van 37 vierkante meter en een berging voor gereedschap en tuinmeubelen van 8 vierkante meter. 

DIJC Bertus is van oudsher de ijsvereniging van Delft. Zo’n twaalf jaar geleden is Bertus gestart met het organiseren van hardlooptrainingen. Inmiddels is de vereniging gegroeid tot zo’n 130 leden. Ook organiseert Bertus elke vierde en vijfde zondag van de maand een trimloop.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12