Hemd van het lijf met Floris Draaisma

Algemeen

Floris Draaisma de 'Mini tarzan'

Floris Draaisma (10), woonachtig in Den Hoorn, speelt de rol van ‘kleine’ Tarzan in de musical ‘Tarzan’ die momenteel in het FORTIS Circustheater in Scheveningen speelt

Waarom wil je per sé hier worden gefotografeerd?
Ik wil graag bij het Fortis Circustheater in Scheveningen gefotografeerd worden omdat ik hier in de Musical Tarzan speel.

Hoe lang speel je al toneel?
Ik heb twee jaar bij het Rijswijks jeugdtheater gezeten. Waar we ook veel musical training deden. Mijn ouders zeggen dat ik mijn hele leven al toneel speel.

Is ‘kleine’ Tarzan je eerste grote rol?
Ja dit is mijn eerste grote rol. Ik vind het hartstikke leuk om te doen en het vliegen aan de lianen vind ik het leukste. Het zingen, dansen en de acrobatiek is natuurlijk ook leuk om te doen.

Wanneer heb je auditie gedaan?
In december heb ik auditie gedaan voor kleine Tarzan en les Miserables tegelijk. Ik werd uitgekozen om naar de Tarzanschool te gaan en daar was ik erg blij mee. Daarna waren er nog twee audities en die heb ik gelukkig ook goed gedaan.

Je was door het dolle heen toen je werd gekozen?
Ja natuurlijk. Het zou jammer zijn als je na ongeveer vier maanden tarzanschool toch niet zou mogen spelen. Maar ik mocht gelukkig wel en ik sprong een gat in de lucht toen ik het hoorde.

Waarom wil je acteur worden?
Het is het leukste wat er is. Maar ik wel het liefste musical blijven doen omdat ik dan kan blijven zingen, dansen en acteren tegelijk.

Welke rol zou je graag nog willen spelen?
Nu zou ik het liefste in Ariel of in Mary Poppins willen spelen. Maar later als ik groot ben dan wil ik nog wel eens de rol van Tark ,de vriendaap van Tarzan, spelen omdat die zo lekker veel in de lianen mag slingeren.

Als je burgemeester van Delft was, dan…
Als ik burgemeester van Delft was dan zou ik een groot musicaltheater laten bouwen zodat er in Delft ook veel musicals kunnen worden opgevoerd. Nu komen er bijna nooit musicals in Delft.

Je verhuist binnenkort naar Gèneve (Zwitserland) omdat je ouders daar gaan werken. Wat zul je straks het meest missen?
Het meest zal ik mijn vrienden missen en natuurlijk ook het optreden in het Fortis Circustheater, maar dat is helaas binnenkort toch voor mij afgelopen.

Wil je verder nog iets kwijt?
Ik wil natuurlijk al mijn vrienden en bekenden de groeten doen en als wij weer terugkomen naar Nederland dan wil ik zeker weer hier in Den Hoorn of Delft komen wonen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12