Wat ik zeggen wil

Algemeen

Tevreden over Spoorzone?
DELFT - Met verwondering heb ik in de Delft op Zondag van 24 oktober het artikel over de Spoorzone gelezen. Aan welke mensen is om een mening gevraagd? Niet aan mensen die moeilijk ter been zijn, of slecht zien. Voor hen is het bij de Spoorzone een ramp, alles is veel te moeilijk bereikbaar. Als ik mensen spreek die wat ouder zijn hoor ik hetzelfde. Is ook naar hun mening gevraagd? Aan mij niet.

A.W. Limburg, Delft



Binnenwatersloot
DELFT - Ik snap werkelijk niet dat de ondernemers aan de Binnenwatersloot en de heer Weyers zo verbaasd zijn dat er weinig aanloop is aan de Binnenwatersloot. Ik loop al jaren over de Binnenwatersloot, vanuit het Westerkwartier naar de Markt. Overal in de stad komen Hypotheekshops, makelaars, telefoonwinkels of avondwinkels. Welke toerist of burger van Delft gaat elke dag naar dit soort winkels? Delft wordt er dus niet aantrekkelijker van. Dat geldt zeker voor de Binnenwatersloot. Je loopt er het liefst zo gauw mogelijk doorheen. Waarom zou ik een etalage van Hypotheker gaan kijken als ik al een huis heb? Dat geldt ook voor al die andere makelaars, telefoonwinkels en avondwinkels. Dan komt er na jaren eindelijk een nieuw gebouw op de hoek van de Westvest. Het gebouw is mooi, maar dan komt er… Ja hoor, een hypotheekshop! In een beeldbepalend pand. Voor de Hypotheker heel slim, maar door de Gemeente slecht bedacht. We zaten toch meer te wachten op een winkel, restaurant of grandcafé. Dat trekt mensen naar de binnenstad, via de Binnenwatersloot. Ik neem aan dat de Gemeente toestemming geeft. Tja, Herman Weyers, je bent voorzitter van de ondernemers, maar dit had je zelf ook kunnen voorzien en eventueel tegen kunnen houden. Dat je nu verbaasd bent lijkt me erg sterk. Wij, burgers, (lees: de mensen die daar dus altijd lopen) zagen het al aankomen. We hadden het al een jaar geleden begrepen, toen we de hypothekers en dat soort winkels zagen komen. Dus Gemeente en Herman W, steek je hand in eigen boezem. Je hebt er met je neus bovenop gezeten en laten gebeuren. Nu niet verbaasd zijn!

Hans de Geest, Delft


Parkeerbeleid
DELFT - Vorige week vrijdag kwam ik met mijn auto rond 20.30 uur de Rotterdamseweg op rijden om naar de Helden van Amstel Live te gaan. Het verbaasde me dat beide zijden van deze weg afgezet waren met lint, zodat je je auto niet langs de weg kon parkeren. Ook in de nabij gelegen zijstraten waren plaatsen, waar je je auto makkelijk kon parkeren, afgezet met lint. En zo gingen er vele extra parkeerplaatsen verloren. Parkeerplaatsen waar je je auto op een verantwoorde manier had kunnen parkeren! Waarom doet men dat nou, dacht ik. Ik snapte daar niks van. Zo'n groot evenement en er worden geen extra parkeerplaatsen gecreëerd? Ook zag ik op dat tijdstip geen verkeersregelaars meer staan om de automobilisten te begeleiden. Ja, vlakbij de ingang van het evenemententerrein zag ik er een stuk of vijf gezellig bij elkaar op de stoep staan. De bezoekers die met de auto kwamen moesten zelf maar ergens een plek zoeken. Afijn, na lang zoeken zag ik een plekje. Er stond hier al een hele rij auto's geparkeerd op een groenstrook tussen de bomen. Geen van deze auto's belemmerde voetgangers, fietsers of ander vervoer. Dus ik parkeerde mijn auto keurig in. Wat schepte mijn verbazing toen ik na afloop bij mijn auto arriveerde: een bekeuring van 60 euro. Niet alleen ik, maar vele, vele andere automobilisten hadden ook een prent gekregen. Wat is dit voor wanbeleid van de Gemeente Delft? Als men nou wil laten zien wat er allemaal in Delft mogelijk is, zorg er dan a.u.b. ook voor dat mensen hun auto's kwijt kunnen door extra parkeerplaatsen te creëren! En als deze zogenaamde foutparkeerders nou daadwerkelijk hun auto op een onverantwoorde manier hadden geparkeerd, dan ben ik de laatste die hierover iets zou zeggen. Maar dit slaat echt nergens op. Wat een wanvertoning! Men rept over verharding van de maatschappij, maar op deze manier werkt de overheid daar zelf aan mee. Ik kan hier geen respect voor opbrengen. Chapeau, Gemeente Delft, op naar het volgende (winst)gevende evenement! Want dat dit de gemeentekas spekt, dat moge duidelijk zijn. Wat een helden!

L. van Schie, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12