Veel gekker moet het niet worden... zondag 3 januari

Algemeen

De Politieberichten uit de Delft op Zondag van 3 januari.

Op de eerste dag dat vuurwerkverkoop was toegestaan, dinsdag 29 december, trad de Politie veelvuldig op tegen jongeren die het vuurwerk al direct afstaken. De Politie kreeg dinsdag veel klachten over vuurwerk van bewoners uit de Van der Horststraat in Delft. Agenten betrapten daar twee Delftenaren van 19 en 22 jaar oud die vanaf de balkons zwaar vuurwerk naar beneden gooiden. Beiden kregen een proces-verbaal. Drie kinderen op het Abtswoude kregen een Halt-verwijzing, omdat ook zij vuurwerk te vroeg afstaken.

Enkele nog onbekende personen overvielen vrijdag 24 december om 21.30 uur een snackbar aan de Kloosterkade in Delft. Twee mannen bedreigden de 58-jarige eigenaar van de zaak met een wapen en ze wilden geld van hem hebben. Toen de man dat weigerde af te geven, probeerden de overvallers geld uit de kassa te pakken. In het tumult dat hierbij ontstond, wisten de mannen de zaak te ontvluchten en ze verdwenen in onbekende richting. Beide daders hebben een donkere huidskleur en droegen jassen met capuchons. Wie getuige is geweest van deze overval of informatie heeft die de Politie kan helpen bij het opsporen van de daders, kan contact opnemen met de Recherche van Politiebureau Delft via telefoonnummer (0900) - 8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer (0800) - 7000.

Een kerkmis in de Oude Kerk aan het Heilige Geestkerkhof begon vrijdag 25 december voor de ongeveer vierhonderd kerkgangers met natte voeten. Door de smeltende sneeuw raakten de regengoten en regenpijpen verstopt. Als gevolg hiervan stroomde het smeltwater de kerk in. De Brandweer hielp met het leeghalen van de verstopte regengoten en regenpijpen, zodat de mis weer verder kon gaan.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12