Wat ik zeggen wil... zondag 10 februari

Algemeen

De ingezonden brieven uit de Delft op Zondag van 10 februari

Supermarkten
DELFT – Deze brief is naar aanleiding van het artikel ‘Gemeente wil geen extra supermarkt aan de Papsouwselaan’ in de Delft op Zondag van 3 februari. Aan het begin van de jaren zestig kwamen de eerste gezinnen wonen in de Poptahof, later werden de wijken Voorhof en Buitenhof opgeleverd. Winkelcentrum In de Hoven werd uit de grond gestampt met daarin supermarkt De Gruyter en op de hoek van de Papsouwselaan zat Vendet. Op het Delflandplein had je De Kroon en op de Papsouwselaan Péha, wat later de Profi Markt werd. De Aldi zat eerst aan de Westlandseweg maar trok later in de voormalige Citroëngarage. Aan de overkant zat Gé Meyer en op de hoek van de Papsouwselaan de COOP. Buiten de Hoven zitten acht (!) Albert Heijn Supermarkten. De Vendet werd de Konmar en binnenkort wordt dat weer een C1000. Zou Dirk van den Broek een beetje ‘te gewoon’ publiek aantrekken? Misschien een verhuizing van Albert Heijn naar een nieuw pand? En Dirk van den Broek naar de Martinus Nijhofflaan? Dan kunnen de klanten parkeren op het dak. Goede concurrentie is gezond.

Brouwer, Delft 


Wind
DELFT - Als het flink waait, zoals afgelopen dinsdag, dan merken we dat de mensen er nog niet helemaal op bedacht zijn. Menigeen zet zijn dozen en zakken met oud papier aan de straat zonder maatregelen te nemen. Een goed touw er omheen doet wonderen. Ook het Gemeentebestuur heeft de wind nog niet helemaal goed in de peiling, lijkt het. Steeds meer hoogbouw in de stad plannen zorgt voor onleefbaarheid. Vooral voor fietsers en wandelaars, met of zonder rollators. Moet je eens kijken hoe fietsers op de Minervaweg nu al last hebben van sterke wind. Meer hoogbouw maakt het alleen maar erger.

T.F. de Graaf, Delft, 


Gondelaffaire
DELFT - Dames en heren politici. U heeft, neem ik aan, ondanks de vele berichten op radio en tv over Joran en consorten ook op pagina 11 van de Krant Op Zondag de advertentie gelezen van een zekere Reinoud over bovenstaand onderwerp. Dit beroert mij -en ik denk niet mij alleen- in hoge mate, want al lang is er, tot mijn grote spijt, een waas van geheimzinnigheid om deze affaire geweven door sommige Delftse politici en politieke partijen. Ook door hen waarvan ik het niet had verwacht en die zeggen naar een transparante maatschappij te streven. Mogelijk is het niet onverstandig nú openheid van zaken te geven, anders blijft dit als een gezwel dooretteren. Tenzij er toch iets te verbergen valt! En er sommige mensen een hand boven het hoofd gehouden wordt.

Anton W. Brouwer, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12