Klas van Toen: Koningin Julianaschool Delft

Algemeen

DELFT – Op de boerderij van de familie De Wilde in Delfgauw vond op 10 februari j.l. een reünie van de startklassen van de Koningin Julianaschool in Delft plaats.

De school begon op 1 september 1958 in twee lokalen van het Grotius Gymnasium aan de Westvest met 80 leerlingen en met de twee leerkrachten L. Schotkamp en C. Haverhals. De leerlingen van de twee startklassen hebben elkaar nooit helemaal uit het oog verloren. In 1984 vond er al een reünie plaats in de toenmalige school aan de Sint Jorisweg en 23 jaar later, op 10 februari, vond er een weerzien plaats op de boerderij van de familie De Wilde. 

Op de foto staan op de achterste rij van links naar rechts Gerard Brinkhof, Corrie van der Velde, Jacob de Groot, Aad Verboon, Gerda van der Spek, Leen van der Plas, Anneke de Hoog, Fia Piso, Jan van Zandwijk, Hanny van der Meide, Elly Brunt, Hanny de Bie, Ria Karreman, Aad van den Bergh, Rob de Kok, Ben van der Salm, Anneke Rogaar, Henk van Krieken, Janneke Steeneveld, Jan Lijst, Map Duijnhouwer, Niesje Mast, Frits Rip, Peter de Lange, Ineke Haverhals en Bonne de Haan. Op de voorgrond Karel Deighton, Elly Rood, Nel Sonneveld, Lydie van Son, Cockie Droppert, Atie Boender, Wil Steeneveld en Aad Bezemer.
De adressen van Bert Bruine, Corrie Stuurman, Sylvia Schuit en Tjitske Struyk hebben deze oud-leerlingen niet kunnen achterhalen. Mocht iemand deze Klas van Toen hiermee kunnen helpen, stuur dan een berichtje naar Nel Fransoo-Sonneveld, Delftsestraatweg 173, 2645 BA Delfgauw. Email: jennfransoo@hetnet.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12