En zo hebben heel wat Delftenaren vrolijke feestdagen, dankzij Mo Mansveld en haar gulle gevers

Mo Mansveld bracht de ultieme Kerstgedachte in de praktijk. Afgelopen maandag was het tijd om de door haar ingezamelde Kerstpakketten uit te delen aan stadgenoten die het niet breed hebben.

DELFT – Als het aan Mo Mansveld ligt komt niemand tijdens de Kerst iets tekort. Ze scharrelde de laatste weken daarom overal en nergens eten, drinken en andere spullen bij elkaar voor stadgenoten die het niet breed hebben.

Afgelopen maandag konden ze hun Kerstpakket bij de C1000 aan de Vrijheidslaan ophalen. 

Haar huis aan de Schubertlaan stond de afgelopen tijd behoorlijk volgestouwd met dozen. Naast de Kerstpakketten die Jeroen de Bruin van de C1000 aan de Vrijheidslaan haar cadeau deed, deden ook de Plus Supermarkt en de Albert Heyn de spreekwoordelijke duit in het zakje. “En er bellen nog steeds mensen die iets willen geven”, vertelt Mo Mansveld in de kantine van de C1000, nadat ze bij de ingang een aantal Kerstpakketten heeft uitgedeeld. “Eén dame van zeventig uit Tanthof belde me vrijdag of zaterdag op, ze stond vroeger op de Markt. Ze vroeg of ik wat had aan kleding voor jongens.” 

Nou, daar wist Mo wel een goede bestemming voor.
Ze wordt blij van zulke reacties van Delftenaren die meeleven met de mensen voor wie zij zich hard maakt. Die mensen worden op hun beurt weer blij van Mo, die vorige week nog op de operatietafel lag, maar die nu monter dozen-met-inhoud uitdeelt. “Van het weekend was iemand helemaal in tranen toen ik een doos afleverde. Dat deed me echt wel wat”, vertelt ze. Één van hen, die thuis nog een Sinterklaaspak in de kast heeft hangen, heeft al aangeboden om volgend jaar als tegenprestatie een keer voor hulp-Sinterklaas te spelen. En zo lijkt het met de Kerstgedachte in Delft wel goed te zitten. 

Dat Mo Mansveld volgend jaar weer voedselpakketten gaat verzamelen, daaraan hoeft niet getwijfeld te worden. Het is volgens haar hard nodig om deze groep mensen te helpen. “Ik denk dat wij luxer de Kerst in kunnen dan de mensen die hier net bij de ingang stonden”, weet ze zeker. Jeroen de Bruin, die de actie namens C1000 steunde door samen met zijn klanten een aantal Kerstpakketten te schenken, vult haar aan: “Er waren hier mensen in de wijk die wel Sinterklaas wílden vieren, maar het gewoon niet konden.” Ook hij helpt hen graag. “Dit is je eigen wijk, het zijn je buren. De mensen die hier binnenlopen, die help je hiermee. Als je zo maar geld stort naar goede doelen, dan zie je daar maar weinig van terug.” Mo knikt instemmend. “De meeste mensen die hier net waren moesten hun huis inrichten met spullen die ze bij het grofvuil hebben gevonden of die ze van de Non Food Bank hebben gekregen”, vertelt ze. “Tja, dan heb je tenminste wat. Zo ging het bij mij en m’n man vroeger ook, dus ik weet wat ze doormaken.” 

Bij de ingang van de C1000 aan de Vrijheidslaan staat de komende twee weken nog een grote opvallende oranje bus bij de in- en uitgang. Klanten kunnen daar hun zegeltjes in doen, waarmee ze voor een boodschappenpakket kunnen sparen. Met deze zegels kunnen nog meer boodschappenpakketten worden samengesteld voor het initiatief van Mo Mansveld. (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1