Afbeelding

Veel gekker moet het niet worden: zondag 14 december

Algemeen

De politieberichten uit de Delft op Zondag van 14 december.

Een vrouw deed op dinsdag 9 december rond 14.30 uur een poging om een winkel aan de Hyppolytusbuurt te overvallen. Ze stak een pen omhoog, riep dat het om een penpistool ging en dat ze de kas wilde. De winkelmedewerker zei dat ze de Politie had gebeld en vervolgens ging de vrouw er zonder buit vandoor. De verdachte liep vanaf de Hippolytusbuurt de Choorstraat in. De Politie stelt een onderzoek in naar deze vrouw. Bent u getuige geweest van deze poging tot beroving of heeft u informatie die de Politie kan helpen bij het opsporen van de dader? Neemt u dan contact op met de recherche van Politiebureau Delft via 0900-8844. Anoniem kan ook, via M.: 0800-7000. 

Politieagenten controleerden op 8 december om 21.55 uur op de Bachsingel een automobilist. De 40-jarige Delftenaar reed onder invloed, moest blazen en scoorde 580 ugl. Zonder rijbewijs en met een proces-verbaal kon hij naar huis. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Dan ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de Lichte Educatieve Maatregel Alcohol. Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro. 

Getuigen hoorden op 8 december omstreeks 23.45 uur glasgerinkel op de Derde Werelddreef. Ze belden de Politie. Politieagenten troffen daar een verbroken ruit aan. Terwijl ze daar de zaak onderzochten kwam er een melding binnen van glasgerinkel op de Nairobiplaats. Daar troffen Politieagenten een man aan in een auto waarvan de achterruit vernield was. De Politieagenten hielden de 32-jarige man uit Delft aan. Hij zit nog vast voor verhoor. 

Oplettende getuigen zagen op 9 december omstreeks 00.20 uur twee jongens zich nogal verdacht gedragen op de Hendrik de Keyserweg. Ze stonden voor een woning, fietsten weg en kwamen even later weer terug. Gewaarschuwde Politieagenten konden één van de twee achterhalen op de Oostpoortweg. De man kon zich niet legitimeren en had een fiets bij zich met een slot maar zonder sleutel. Hij verklaarde de fiets van een vriend geleend te hebben. Op het Politiebureau bleek dat de 19-jarige inwoner uit Delft nog een boete open had staan. Hij zit nog vast voor verhoor.
Een 42-jarige Hagenaar werd op donderdag 4 december om 13.35 uur betrapt op winkeldiefstal. Hij nam bij een winkelketen in de Olof Palmestraat voor ruim 300 euro aan artikelen mee zonder te betalen. Bij de kassa trachtte de man de caissière te omzeilen, maar die had de man door. Uit onderzoek bleek dat hij al eerder deze week goederen had meegenomen zonder daarvoor te betalen. De Politie maakte proces-verbaal tegen de man op. 

Een 21-jarige automobilist uit Zoetermeer zal zich de dag van 4 december nog lang herinneren. Politieagenten zagen hem om 21.45 uur met 156 km/u rijden over Rijksweg A13. Hij kon zijn rijbewijs, dat hij nog maar kort had, direct inleveren. Het was al de tweede keer dat hij werd betrapt op te hard rijden. Hij kreeg een proces-verbaal. 

Op aanwijzingen van een 16-jarige Delftenaar kon de Politie op donderdag 4 december om 20.40 uur twee straatrovers aanhouden. Twee Delftenaren (20 en 23 jaar) bedreigden op de Verwersdijk de 16-jarige en dwongen hem tot afgifte van een geldbedrag. Als de jongen dat niet zou geven zouden ze hem neersteken. Hij ging niet op de eisen van de twee mannen in, maar belde direct de Politie en gaf het signalement van de daders door. Op de Verwersdijk grepen agenten het duo in hun kraag. 

Tijdens een integrale verkeersactie op de Alexander Fleminglaan op vrijdag 5 december liep een hulp-Sinterklaas tegen de lamp. Aan het einde van de controle was de auto met de Sint als bestuurder de laatste die aan een controle werd onderworpen. De Goedheiligman had niet gedronken, maar de Belastingdienst, die aan de actie deelnam, constateerde wèl dat de Sint nog een belastingschuld van 50.000 euro had openstaan. Aangezien de Sint en zijn twee Zwarte Pieten slechts pakjes bij zich hadden moest hij zijn auto afstaan. Die werd als onderpand voor de te betalen schuld door de Belastingsdienst ingenomen. De Sint en zijn twee knechten moesten lopend verder. Ruim 300 bestuurders moesten die dag tussen 10.00 en 17.00 uur een blaastest afleggen. Ruim 400 auto’s werden gecontroleerd. De Politie schreef ruim 80 processen-verbaal uit. Twee bestuurders hadden te veel gedronken en kregen een bon. Een man reed met een ingevorderd rijbewijs en moest zijn auto inleveren. De Politie incasseerde ruim 800 euro aan openstaande boetes. Door de Dienst Verkeer en Waterstaat werden 28 taxi's en bussen gecontroleerd. Ook hier werden diverse bekeuringen uitgeschreven. De Belastingdienst nam negen auto’s in beslag en inde ruim 3000 euro.
Agenten van Bureau Delft zagen zaterdagnacht 6 december kort na middernacht een man zich verdacht ophouden in de Raamstraat. Ze zagen dat hij bij een woning bleef staan en kort hierna verder liep. De agenten zagen dat de voordeur opeens open stond. Toen ze de man (41 jaar) aanspraken zagen ze dat hij een zogenoemde flipperraar in zijn bezit had waarmee hij de deuren van woningen probeerde te openen. Op verdenking van insluiping hielden ze hem aan. 

De Politie slingerde drie Rotterdammers (17 tot 20 jaar) op de bon nadat ze hen betrapten op het valselijk collecteren voor een stichting. Ze belden op zaterdag 6 december om 16.45 uur bij woningen in de Charlotte de Bourbonstraat aan en deelden de bewoners mee dat ze geld inzamelden voor de ‘Stichting leven met kanker’. Uit het onderzoek bleek dat zij ansichtkaarten verkochten waarvan de opbrengst ten goede kwam aan deze stichting. Als mensen geen kaart kochten vroegen de jongeren om een bijdrage. Bewoners gaven geld dat de jongeren in een potje stopten. Dat hielden zij echter zelf en droegen ze niet af aan de stichting. Met een bekeuring op zak en zonder het opgehaalde geld mochten ze later op de avond weer gaan.


Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12