Afbeelding

Wat ik zeggen wil... zondag 20 december

Algemeen

De ingezonden brieven uit de Delft op Zondag van 20 december.

Geen gezicht
DELFT - Al enige tijd heeft de faculteit Bouwkunde het oude hoofdgebouw van de TU aan de Julianalaan in gebruik. Sinds zij dit in gebruik hebben genomen, vinden er opmerkelijke wijzigingen plaats. Het meest opvallende zijn de gekleurde raampjes rondom het pand, echt geen gezicht. Nu hebben ze weer wat nieuws verzonnen: gekleurde lampjes in de toren, wie verzint nu zoiets?! Ik mag hopen dat deze lampjes alleen zijn aangebracht voor de Kerst, en dat ze daarna weer worden verwijderd. Hierbij wil ik de bestuurders van de TU erop wijzen dat ze tijdelijke gebruikers zijn van het monumentale pand en dat ze dat in de oorspronkelijke staat weer op moeten leveren.

J.A de Klerk, Delft


Te zot voor woorden
DELFT - In de tijd dat wij zo nodig Delftenaar moesten worden, hadden wij al veel problemen met de Gemeente Delft. Ik kon toentertijd geen uittreksel van mijn geboorteregister krijgen, want bij de ene gemeente was ik al uitgeschreven en bij de Gemeente Delft was ik nog niet ingeschreven. Dat is al te zot voor woorden, er moet toch een overlapping zijn van minimaal een maand? Niet dus, mijn nieuwe keuken werd niet geleverd. Ze konden de Dijkshoornseweg in Delft niet vinden. Alles zou volgens de Gemeente Delft prima geregeld worden. We krijgen nu ook geen Delftse Post meer, omdat er buiten de regio Delft niet wordt bezorgd. Dan behoren wij ineens níet meer tot Delft... Nu komt nog het mooiste van alles: Omdat Delft ten koste van alles naar de 100.000 inwoners moet groeien, krijgen wij tegenover ons nieuwbouw met vijf vrije kavels. Maar omdat de Gemeente bang is om deze niet te kunnen verkopen, worden bij ons (de zogeheten 11 huizen) de parkeerplaatsen weggehaald. Wij moeten maar 100 meter verder parkeren... Ik zou graag aan onze burgemeester willen vragen of hij zijn auto ook 100 meter verder moet parkeren. Het is toch te zot voor woorden? Ik begrijp het wel: vijf kavels à 200.000 euro. Het is alleen erg jammer dat ook bij deze Gemeente, net als in Midden-Delfland, je als burger gewoon niet meetelt en wordt belazerd met zogenaamde afspraken die niet nagekomen worden. Dat zijn nu de mensen die de burger moeten vertegenwoordigen.

A.N. van Leeuwen, Delft


Lichtjeskermis

DELFT - Deze week zijn we voor het laatst naar Lichtjesavond geweest. Een evenement dat ooit zo veelbelovend en stijlvol begon, maar inmiddels zijn glans volledig verloren heeft. De koetsen met brandende lantaarns van weleer zijn opgevolgd door opzichtig verlichte Brandweerauto’s, als ware het Delft Disney World. De bescheiden kraampjes met chocolademelk en glühwein stonden hun plek af aan een leger commerciële uitbaters. De close harmony-koortjes, die de laatste jaren al verdronken in het geweld van discomuziek, zijn nu kennelijk definitief van het toneel verdwenen – en geef ze eens ongelijk. De Dickensfiguren, die zulke nostalgische gevoelens opriepen, hebben het veld geruimd voor onduidelijke steltlopers. Die op hun beurt weer moeten oppassen voor een door de menigte marcherende doedelzakband (met excuses aan de muzikanten), waarvan het verband met Kerst ons ten enen male ontgaat. En boven de grachten zweven ordinaire opblaaspoppen van de Kerstman, die wezensvreemde kloon van Sinterklaas. Zie daar Lichtjesavond in Delft. Maar ja, dat krijg je als je het heilige, oftewel de st van sint, uit Kerstmis haalt. Dan houd je alleen een kermis over.

Wiebren en Renate Tabak, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12