Even bellen met: Herman van der Vlis, directeur van Golfbaan Delfland

Algemeen

Volgens D66 gaat wethouder Anne Koning naar aanleiding van vragen in de Commissie kijken of de lichtoverlast van sportvelden en golfbanen in en om Delft kan worden verminderd. De enorme hoeveelheden licht zouden niet alleen voor overlast bij bewoners zorgen, maar ook bij dieren.

-Kent u deze geluiden van lichtvervuiling?
Nee, daar hebben we nog nooit van gehoord. Onze lampen gaan uiterlijk rond negen uur ’s avonds uit. Maar ik zie wel dat de lampen van de voetbalvereniging Schipluiden, als die jongens trainen, flink schijnen. Ja, als de barman na het laatste biertje om 01.00 uur een keer de lichten uitdoet, kan ik me er wel iets bij voorstellen. 

-Maar wat jullie betreft niet?
Nee hoor. Als ik in de stad loop, zie ik zoveel verlichte gevelreclame dat ik denk: als we nu eerst beginnen om dat te verminderen, dan zijn we goed bezig. Dit is, denk ik, een beetje ver gezocht. Bovendien komt de zomer eraan, dan gaan de verlichting helemaal niet aan. 

-Welke lampen gebruiken jullie?
Wij gebruiken halogeenlampen. We zijn geen vereniging, maar een commercieel bedrijf dus het is ook in ons belang verantwoord bezig te zijn. Daarom loopt er nu een onderzoek om onze daken te gebruiken voor zonne-energie. Ook wij moeten zuinig met energie omgaan. 

-Als de wethouder een keer wil komen kijken hoe het op de Golfbaan Delfland is geregeld, is ze dan welkom?
Natuurlijk. Iedereen is welkom. Ik geef haar graag tekst en uitleg hoe we het hier doen. (MdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12