Feestend de feestdagen door in Speakers

Algemeen

De Delftse band Doggybag tijdens een eerder optreden in Speakers. (foto: Remy Vaartjes)

DELFT – In Speakers is de komende twee weken veel te doen. Gideon Roozendaal, die na 1 januari ècht afscheid neemt van Speakers, vertelt er graag over.

Woensdag 22 december komen The Hudson Five samen met Chris Zegers optreden. “Ze spelen een breed scala aan rock-covers”, weet Roozendaal. Daarbij moet volgens hem worden gedacht aan nummers van bands als U2, The Foo Fighters, ACDC en Peter Pan Speedrock. “Ze knallen op het podium, ze hebben al heel wat zalen platgespeeld. Het is een Delftse band die optreedt met Chris Zeegers, die vooral bekend is bij het vrouwelijk publiek. Ze hebben twee keer eerder in Speakers gespeeld en beide optredens waren uitverkocht.” De kaartverkoop loopt momenteel wederom storm, kan Roozendaal alvast verklappen. 

De volgende dag, op donderdag 23 december, staat er opnieuw een Delftse band op het podium: Doggybag. Hun optreden noemt Roozendaal ‘een traditie’. “Ze staan elk jaar in Speakers en elke keer is het weer een belevenis. Ze spelen voor een deel eigen werk en voor een deel Kerstnummers die in een Doggybag-jasje zijn gestoken. Ze pakken bovendien uit met wat extra muzikanten en er zal een bepaalde verrassing voor de deur staan. Dat levert een hele gezellige en mooie donderdagavond op.”

Het feest Flavourz bestaat drie jaar en dat wordt op Eerste Kerstdag, zaterdag 25 december, in Speakers gevierd. “Jeugd die het na de kalkoen wel weer gezien heeft moet dus vooral naar Speakers komen”, vindt Roozendaal. Met DJ Quintino achter de draaitafels moet dat wel een mooi feest worden, verwacht hij. “Er komen bovendien hairdressers en visagisten.” De muziekstijlen die gedraaid gaan worden zijn eclectic en house. “Maar ook nummers met latin-invloeden en Top 40-nummers zullen voorbijkomen.”

Ook op Tweede Kerstdag is het feest in Speakers. “Er is dan een Salsa Sunday Kerstspecial. De extra calorieën van de Kerst kunnen er dan weer worden afgedanst. In de gote zaal komt een houten dansvloer te liggen. DJ Bas en DJ Franklin zorgen voor de salsa-beats.” 

Oud en Nieuw wordt in Speakers flink gevierd tijdens het feest ‘New Years Eve!’. Er draaien dan maar liefst acht verschillende DJ’s: Dyna, Chaosz, Deoni, Di Vino, Richie Lee, Andrew M, T-Bone en Robin Selecta. In het Speakers Café worden hits uit de jaren ’80 en ’90 gedraaid. “We gaan ook op het gebied van decoratie uitpakken. Het moet een spetterende editie worden om nooit te vergeten.”

Dat zal zeker ook voor Gideon Roozendaal gelden. Vorige maand nam hij al officieel afscheid van het Delftse poppodium, maar hij bleef nog even betrokken bij het reilen en zeilen van Speakers. Na 1 januari stopt hij er ècht mee en gaat hij zich weer op zijn studie richten. 

Meer informatie over de komende feesten in Speakers en de kaartverkoop op www.speakers.nl. (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12