De spelers van DVV Delft hebben de schouders eronder gezet en promotie naar de tweede klasse is het resultaat

Algemeen

Achterste rij, van links naar rechts Patrick de Jong, Bob van Driel, Patrick van Pelt, Gavin Luiten, Paul Etienne, Anton Rosierse (assistent-trainer), Ben van Vierssen, Edward Polanen en Erwin Stoelinga (trainer). Op de voorste rij, van links naar rechts

DELFT – Door vorig weekend met 0-1 bij DWO te winnen, is DVV Delft zeker van promotie naar de tweede klasse. Als de ploeg van Erwin Stoelinga ook de laatste twee wedstrijden wint en het een kleín beetje meezit, kunnen de Kerkpolderbewoners zelfs nog kampioen worden.

Het seizoen is daarom nu, zegt Erwin Stoelinga, ‘gedeeltelijk geslaagd’. Vorig jaar eindigde Delft in de middenmoot van de derde klasse. Vorige zomer kwamen er echter enkele versterkingen naar de vereniging. “Alle spelers waar ik op hoopte, kwamen ook”, vertelt de 47-jarige oefenmeester. De verwachtingen voor het seizoen werden hiermee steeds hoger. “Maar”, benadrukt Stoelinga, “je hebt aan het begin natuurlijk niet binnen 24 uur een ploeg die goed draait. De spelers moeten aan jou wennen en jij aan hen, dat heeft tijd nodig.”

De eerste wedstrijden verliepen voor de kersverse promovendus dan ook niet erg succesvol. De hoofdmacht van de vereniging stond na vier wedstrijden wederom in de middenmoot. Pas na die eerste vier duels begon het te lopen. “We zaten in zo’n flow van niemand maakt ons wat. De winterstop kwam voor ons te vroeg.”
In de winterstop konden Stoelinga en zijn mannen niet veel doen. Omdat Delft geen kunstgrasvelden heeft, moest het vlaggenschip een aantal keren in de sneeuw trainen of was er niet veel meer mogelijk dan een rondje hardlopen. Als klap op de vuurpijl kreeg hij na de winterstop ook nog eens te maken met een ware blessuregolf. Op een gegeven moment had Stoelinga negen man in de ziekenboeg. Zijn ploeg liep daardoor nog wat meer averij op en het duurde even voordat de vorm van voor de winterstop weer terug was. 

Een paar wedstrijden voor het einde was iedereen eindelijk weer hersteld. Omdat Delft nogal veel tegengoals kreeg, besloot de trainer tot een meer behoudende speelstijl over te gaan. Met succes, want de laatste twee duels kreeg het team niet één doelpunt tegen. “Ik heb achterin echte mannetjesputters staan die zelfs nog niet voor een tank opzij gaan. Tegenstanders durven daar niet eens meer een duel mee aan te gaan. Aan het einde van de competitie komt het op winnaars-mentaliteit aan en dan zijn zulke jongens, zoals Paul Etienne en Dennis Blom, goud waard.”
Verder is Stoelinga lovend over zijn as. “En we hebben veel voetballend vermogen”, noemt hij nog een sterk punt van zijn team. “Als we aan voetballen toekomen, is het voor iedereen lastig om van ons te winnen. Daarnaast hebben we met Tim Steenks en Laurens Sandell twee spitsen die overal kunnen scoren. Dit team speelt al vrij lang met elkaar en er zijn deze zomer enkele jongens bijgekomen die het niveau aanzienlijk omhoog hebben gehaald. Zij vormen net dat stukje dat je miste om van een goede derdeklasser een top-derdeklasser of een tweedeklasser te maken.”

Geen verkeerd figuur
Stoelinga verwacht dat DVV Delft zich volgend jaar wel gaat redden in de tweede klasse. Dat zullen ze moeten doen zonder zijn leiding, want eerder al dit seizoen besloten Stoelinga en het bestuur van de vereniging er een punt achter te zetten. “Ik denk dat dit team in de tweede klasse geen verkeerd figuur zal slaan. Zeker gezien de voetballende capaciteiten. We hebben het vooral moeilijk tegen ploegen die hotseknotsenbegoniavoetbal spelen, tegen de betere ploegen komen we altijd beter uit de verf.” 

Delft is al zeker van promotie, maar zelfs een kampioenschap is nog mogelijk. Delft staat met nog twee wedstrijden te gaan drie punten achter op koploper Full Speed en Delft heeft – op papier – een makkelijker programma dan z’n buurman. Stoelinga: “We hebben nog alle kansen om kampioen te worden, dat is toch m’n doelstelling. Nadat bekend werd dat ik hier volgend jaar geen trainer meer ben heb ik de jongens gevraagd om de schouders eronder te zetten. Dat hebben ze gedaan en dit is het resultaat.” (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12