Afbeelding

Traditie van reveille op Koningsdag gaat toch niet verloren

Algemeen

Editie: Week 13, Jaargang 22 |

Alexandra van der Wilk is blij, want er komt met Koningsdag ‘gewoon’ weer een reveille op de Markt. (foto: Koos Bommelé)

DELFT – Koningsdag wordt dit jaar tóch nog opgeleukt met een reveille op de Markt. Daar is Alexandra van der Wilk van Twirlteam Colours ‘superblij’ mee.


Vorige week sprak de oprichtster en trainster van het Delftse twirlteam in de krant Delft op Zondag haar teleurstelling uit over het afschaffen van de reveille. Hiermee zou, tot ongenoegen van Van der Wilk, een jarenlange traditie verloren gaan. Woensdag kreeg ze bericht van de Gemeente Delft dat het toch door kan gaan. “Na stukken in de media is het balletje gaan rollen”, vertelt ze. Wel zijn er, ten opzichte van voorgaande jaren, enkele kleine wijzigingen. De reveille begint dit jaar bijvoorbeeld niet om 09.00 uur, maar om 10.00 uur. “En we krijgen er niet voor betaald, wat wel jammer is omdat we het als vereniging van zulke optredens moeten hebben. Maar we willen er uiteraard gewoon staan. Je moet er wat voor over hebben. We zijn hier helemaal blij mee.” 


Het feest begint om 10.00 uur met het Wilhelmus. Naast Twirlteam Colours doen ook de Drumguards Delft en Showkorps Excelsior mee. Burgemeester Bas Verkerk zal volgens Van der Wilk eveneens van de partij zijn. “Voor de reveilles van komende jaren zullen we op tijd stappen zetten en de aanvraag tijdig doen, zodat ook in de toekomst met Koningsdag reveilles kunnen plaatsvinden. Dit is helemaal super.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12