Bestuur van Fortuna/MHIR luidt noodklok en dat lijkt weerklank te vinden

Algemeen

Wim de Koning.

DELFT – Bij alle leden van Fortuna/MHIR viel vorig weekend een brief namens het dagelijks bestuur van de korfbalvereniging op de mat.

De strekking zal voor veel leden even schrikken zijn geweest: Het bestuur geeft aan het voornemen te hebben om de vereniging op te heffen. Dit vanwege, zo valt te lezen, 'een tekort aan vrijwilligers, nog één persoon in het dagelijks bestuur, een financieel tekort en te hoge financiële verplichtingen'. “Het was ook de bedoeling dat iedereen schrikt van de brief”, reageert Fortuna-voorzitter Wim de Koning, daags na het schrijven. Fortuna is namelijk al maandenlang op zoek naar nieuwe leden voor het dagelijks bestuur, maar er kwam maar niemand die deze taak op zich wilde nemen. “Iedereen heeft wel een reden om het niet doen”, zegt De Koning. En dat terwijl de vereniging overeenkomstig de statuten een compleet dagelijks bestuur dient te hebben. Zo niet, dan wordt de leden verzocht om de club op te heffen. “Aanstaande maandag hebben we onze Algemene Ledenvergadering. Als we dán nog geen nieuwe kandidaten hadden kunnen presenteren wordt het wel spoedeisend.”

Zo ver komt het waarschijnlijk niet, want op de brief reageerden volgens De Koning verschillende kandidaten, met wie binnenkort gesprekken zullen worden gevoerd. “Die brief heeft dus wel werking gehad”, geeft de voorzitter aan. “Mensen denken vaak van: Het wordt wel opgelost, maar als iedereen op elkaar zit te wachten gebeurt er niks.” 

Voordat de huidige secretaris en penningmeester van hun welverdiende rust kunnen genieten, moeten er nog wèl wat gesprekken worden gevoerd. “Op de komende bestuursvergadering gaan we inventariseren wat voor eisen de functies hebben, vervolgens moeten we kijken of de kandidaten ook aan het profiel voldoen".

Financiële problemen
Dan zijn er nog de financiële problemen. Fortuna heeft – net als elke vereniging – te maken met de gevolgen van de kredietcrisis, geeft De Koning aan. “Mensen hebben toch wat minder te besteden. Dat baart ons zorgen.” De vaste lasten gaan voor Fortuna echter onverminderd door. “We moeten een behoorlijke afdracht aan de Korfbalbond doen, we hebben behoorlijk wat kosten aan het veldonderhoud en ook het huren van de sporthal is een grote kostenpost. Verder kost ook het schoonmaken van het complex veel geld. Vorig jaar zijn we derde van Nederland geworden en er waren veel jeugdkampioenschappen. Dat is mooi, maar het betekent ook dat er veel bussen moesten worden geregeld.” Toch is dit alles niet nijpend dat het redenen zijn om de club op te heffen, benadrukt De Koning. De club heeft bovendien sinds kort in MHIR een nieuwe hoofdsponsor. En op scholen wordt aan ledenwerving gedaan door kinderen enthousiast te maken voor de korfbalsport. Daarom heeft Wim de Koning er, zeker na deze week, alle vertrouwen in dat het weer helemaal goed gaat komen met zijn vereniging. (JN)

Fotobijschrift:
Wim de Koning. (foto: Jesper Neeleman)
.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12