Afbeelding

Woning beter te verkopen met energielabel

Algemeen

DELFT - Woningen die zijn voorzien van een energielabel worden gemiddeld sneller verkocht dan woningen zonder label. Bovendien brengt een woning meer op als het label aangeeft dat het om een energiezuinig huis gaat. Dat blijkt uit onderzoek door de Universiteit van Tilburg en de Universiteit Maastricht. Sinds de invoering van het energielabel in 2008 zijn 50.000 woningen verkocht met zo'n label, ofwel 15 procent van de totale markt. De Tweede Kamer vergadert binnenkort over een voorstel om er beter op toe te zien dat er geen woningen zonder label meer worden verkocht.

Sinds de invoering van het energielabel in 2008 zijn 50.000 woningen verkocht met zo'n label, ofwel 15 procent van de totale markt. De Tweede Kamer vergadert binnenkort over een voorstel om er beter op toe te zien dat er geen woningen zonder label meer worden verkocht.
Door de informatie op het label blijken koopwoningen gemiddeld 24 dagen sneller van eigenaar te wisselen dan andere woningen. Voor woningen met een groen label betaalden de kopers gemiddeld 3 procent ofwel 6000 euro meer dan voor een gelijkwaardige woning met een rood label.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12