De Slinger door de Wijk gaat een uurtje langer door

Algemeen

De drijvende krachten achter de Slinger door de Wijk zijn (van links naar rechts) Cor van den Bos, Jan de Vette en Marije Haasnoot.

DELFT – De Jacoba van Beierenlaan, het Landmeterpad, de Van Bleyswijckstraat en het Wijnroeierspad vormen op zaterdag 10 oktober a.s. onder andere de Slinger door de Wijk.

Het Westerkwartier in de wijk Hof van Delft is dan weer één groot feestterrein. De geestelijk vader van dit inmiddels tot grote proporties uitgegroeide feest is Jan de Vette. Hij is voorzitter van het Wijkbeheeroverleg. Voor de organisatie van de Slinger door de Wijk heeft hij medewerking van opbouwwerker Marije Haasnoot (Breed Welzijn Delft) en Cor van den Bos, die al 36 jaar beheerder van speeltuin ’t Westerhonk is. “De Slinger wordt nu voor het vierde jaar georganiseerd”, zegt De Vette. 

“Het is ontstaan naar aanleiding van de Open Dag van de Politie en de Brandweer. Daar was altijd van alles te doen en toen dacht ik: Waarom maken we er geen wijkfeest van? Ook nu is de Open Dag van de Politie en de Brandweer in het programma opgenomen, maar wij gaan wel een uurtje langer door. De samenwerking met De Wereldzaak is dit jaar in goed overleg gestopt.” 

De Slinger gaat dus een uurtje langer door dan de Politie en de Brandweer. Op die terreinen is er van 10.00 tot 16.00 uur van alles te zien en te beleven. Te veel om op te noemen: de Politiekapel komt spelen, er zijn demonstraties van onder andere bikers, het wagenpark van de Brandweer kan van dichtbij worden bekeken en er wordt voorlichting gegeven over brandveiligheid. “Dat programma is toegankelijk voor alle inwoners van Delft”, zegt De Vette. “Ook de Gemeente levert een bijdrage, met onder andere demonstraties van de veegwagen en de hoogwerker om te snoeien. Ook zijn er informatiestands van de woningcorporaties.”

Voor en door bewoners
Voor de bewoners van het Westerkwartier gaat het natuurlijk hoofdzakelijk om hun eigen Slinger. Ook dit feest begint om 10.00 uur, maar het gaat door tot 17.00 uur. Het is jaarlijks een prachtig evenement, dat vorig jaar zelfs 5000 bezoekers wist te lokken. Ook hier is dan ook van alles te doen. Op de route van de Slinger staan niet minder dan zestig kramen opgesteld. “Op veler verzoek hebben we dit jaar voor het eerst een horecapleintje gemaakt”, zegt De Vette. “Ook zijn er optredens op twee podia.” 

Het programma is veelomvattend. Een goochelshow van een jongetje, een springkussen, een optreden van het Olofkoor en Zangkoor Het Hollandse Lied, Afrikaans Trommelen, muziek van ’t Zooitje, schminken, een papegaaienshow, kinderboerderijdieren, het kleine clowntje, een pannenkoekenbakker, gratis popcorn, straattheater, kermisattracties, demonstraties Taekwondo, Zumba met SportsArt Jan Koster, country linedance, een poffertjesbakker, boardingvoetbal en Zweeds Jeu de Boules. “Voor elke leeftijd is er iets te doen”, zegt De Vette. 

De Slinger door de Wijk begint zo langerzamerhand een begrip te worden. Volgens opbouwwerker Marije Haasnoot is het een bijzonder feest. “Het wordt namelijk georganiseerd voor en door bewoners. Wij als Breed Welzijn Delft geven alleen ondersteuning. Bijvoorbeeld bij het aanvragen van bepaalde zaken bij de Gemeente.” De Vette noemt de samenwerking heel prettig. “We hebben alle medewerking gekregen van Breed Welzijn Delft, De Wending en de speeltuin. Oh ja, dat is ook nog belangrijk. De avond van tevoren mag er in deze buurt niet meer geparkeerd worden. Dringend verzoek aan de bezoekers van de Slinger: kom met de fiets.” 

De Slinger door de Wijk kon niet worden gerealiseerd zonder de medewerking van winkeliers, de Gemeente, de woningcorporaties en Fonds 1818.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12