Huis te koop: Boliviastraat 24, Delft

Een ideale woning voor een gezin in een groene omgeving DELFT – Rein van Noord en zijn vrouw Astrid verhuizen naar een appartement in de Pijnackerse wijk Tolhek. Voor met z’n tweeën is deze vijfkamerwoning in Tanthof West namelijk te groot. Reins dochter is al uitgevlogen en zijn zoon gaat binnenkort ook op zichzelf wonen. Ze hebben gekozen voor Tolhek, omdat Astrid in Pijnacker werkt.

De afgelopen zestien jaar heeft het huis prima gefunctioneerd als gezinswoning. Voor iedereen was er een kamer en het huis heeft daarnaast ongekend veel bergruimte. “Ons nieuwe appartement hebben we casco gekocht, dus we kunnen daar lekker gaan klussen”, zegt Rein. “Dit huis kunnen de nieuwe bewoners trouwens ook helemaal naar eigen smaak afwerken.” 

De woonkamer is 4.50 bij 4.90 meter. De mogelijkheid bestaat de woonkamer uit te bouwen en dan blijft er nog steeds een royale tuin over. Aan de voorzijde is een open keuken, voorzien van inbouwapparatuur en een granieten aanrechtblad. De keuken is vrij recent geplaatst. “Als je in de keuken staat te werken, kijk je door het raam mooi een straat in”, zegt Rein. “Dat is leuk als je zo bezig bent.” 

In de netjes bestrate achtertuin (ruim 10 meter diep) met achterom biedt de stenen barbecue een leuk aanzicht. Deze is dus niet alleen functioneel, maar geeft de tuin ook optisch een meerwaarde. “De stenen schuur heeft een aparte deur”, zegt Rein. “Dat is namelijk eigenlijk een voordeur, die wij van één van onze buren mochten hebben.”
Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers. De kamer aan de straatzijde meet 3.40 bij 2.95 meter. De twee slaapkamers aan de achterzijde zijn respectievelijk 4.21 bij 2.95 en 1.88 bij 3.24 meter. De badkamer ziet er netjes en verzorgd uit. De badkamer is uitgerust met een ligbad, een wastafel, een hangend toilet en een handdoekenradiator. Verschillende lichtpunten in het fraaie plafond geven de ruimte een luxe uitstraling, net zoals de ‘goud’ omrande spiegel. “Niet lang geleden zijn alle afvoeren nog vervangen”, zegt Rein. “Alles is weer netjes in de oude situatie terug gebracht.” 

De tweede etage biedt ruimte aan een grote zolderkamer van 6.08 bij 2.99 meter. In beide schuine wanden zijn twee dakramen gemaakt. Achter de knieschotten aan beide zijden is extra opbergruimte, net zoals op de bergvliering (zowel boven de zolderkamer als boven de overloop). Op de overloop is de opstelplaats voor de wasmachine en de CV-ketel (1999). “We hebben hier altijd ontzettend leuk gewoond”, zegt Rein. “We hebben er uiteindelijk dan ook zo’n twee jaar over gedaan om de knoop door te hakken en te verhuizen.” 

Aan de gevel van het huis is kortgeleden groot onderhoud gepleegd. Het staat op een uitstekende locatie, met veel parkgroen en voorzieningen als een winkelcentrum, openbaar vervoer, scholen, de bibliotheek en een kinderopvang in de nabijheid. De uitvalswegen zijn vanaf hier makkelijk bereikbaar. “Het is vooral ook een fijn woonerf, waar veel jonge mensen met kinderen wonen”, zegt hij. “Iedereen leeft hier goed samen en houdt rekening met elkaar.”

Een unieke kans: de verkoper biedt u de mogelijkheid om hier de eerste twee maanden voor niets te kunnen wonen! De vraagprijs voor deze woning is € 243.000 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Hof van Delft Makelaardij, (015) - 212 64 26 of www.hofvandelft.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1