Culinair Delft tijdens de Kerst

Algemeen

Het zijn bijna de donkere dagen van Kerst. In deze tijd van huiselijke gezelligheid, lekker eten en drinken doet culinair Delft er alles aan om de klant zo goed mogelijk te bedienen. Een flink aantal restaurants, waaronder De Trap, Casa del Sol en de Klikspaan, zit al volgeboekt. Voor Delftenaren die het lichtfeest graag buiten de deur vieren hier een overzicht van restaurants waar dat kan.

Moodz
Op het Vesteplein biedt Moodz tijdens beide Kerstdagen een zesgangenmenu aan dat, indien gewenst, aangevuld kan worden met een bijpassend wijnarrangement. U kunt hier goed de tijd voor nemen, want per avond is er slechts één zitting. Het restaurant is in de laatste maand van het jaar extra sfeervol versierd en het personeel zal zijn best doen om het normale Moodz-gevoel te overtreffen. Ook is het bovengedeelte van het restaurant de laatste weken van het jaar exclusief beschikbaar om voor groepen vanaf zo’n 25 personen borrels, buffetten of walking dinners te organiseren. Natuurlijk kunt u met uw groep ook à la carte eten. Op Oudejaarsdag is Moodz om 17.00 uur gesloten. Voor meer informatie over het Kerstmenu en voor reserveren, kunt u terecht op http://www.moodzdelft.nl.

De Koperen Pan
Ook in de Hoven kunt u terecht voor een heerlijke Kerstervaring. Restaurant De Koperen Pan, onlangs nog met een 8- gewaardeerd in de Gouden Pollepel-competitie van het AD, is al helemaal in Kerstsfeer. Op Kerstavond kunt u hier à la carte eten en tijdens beide Kerstdagen wordt er een speciaal Kerstmenu geserveerd, dat terug te vinden is op http://www.dekoperenpan.nl. Verder kunt u tijdens de Kerst vanaf € 22,50 per persoon salades bestellen, waarvan u thuis kunt genieten. In de laatste weken van het jaar kunt u bij De Koperen Pan terecht voor borrels, waarna eventueel kan worden aangeschoven voor een diner. Op Nieuwjaarsdag is het restaurant open, maar vanaf 2 januari is het twee weken lang gesloten, omdat het interieur vernieuwd wordt. Als u meer informatie wilt of wilt reserveren, kan dat via de website.

Hampshire Hotel Delft Centre
Voor dit nieuwe hotel is het de eerste keer dat er Kerst gevierd wordt. Restaurant Swing serveert daarom geen Kerstdiner, maar het zorgt wel voor een uitgebreide vijfgangenlunch. Hierbij gaat het hotel verder met waar het eigenlijk al sinds de opening mee bezig is: z'n deuren openen voor de inwoners van Delft.
Op muzikaal gebied kunt u aan uw trekken komen doordat elke donderdagavond de huisband Jazz Jackrabbit optreedt. In het hotel vindt u allerlei verwijzingen naar muziek, wat hier als een universele taal beschouwd wordt. Verder is het restaurant sfeervol versierd en bent u meer dan welkom om een kijkje in het prachtige nieuwe hotel te nemen. Voor meer informatie, reserveringen of vragen, kunt u altijd terecht op http://www.hoteldelftcentre.nl

Les Copains
Restaurant Les Copains is op Tweede Kerstdag al volgeboekt, maar op Eerste Kerstdag kunt u hier aanschuiven voor een zesgangenmenu. De eerste drie gangen hiervan zullen bestaan uit vis, maar het hoofdgerecht is een heerlijke hertenrug. Bij het diner kunt u kiezen voor een wijnarrangement, waarin - heel verrassend - bij één van de gerechten een appelcider wordt aangeboden. 

Het restaurant streeft ernaar de klant zo goed mogelijk te bedienen. Zo kan uw diner beginnen wanneer het u uitkomt, maar hoeft u zich, omdat er maar één zitting is, niet te haasten. Het personeel van Les Copains zal de eetervaring die u er normaal altijd al kunt hebben, proberen te overtreffen. Verder is het restaurant op maandagen en dinsdagen normaal gesproken gesloten, maar als u met vijftien personen of meer komt, is dat altijd mogelijk. Als u meer informatie wilt over het menu, vragen heeft of wilt reserveren, kan dat via de vernieuwde website http://www.lescopains.nl.

Bistro De Pijpenla, Restaurant Le Mariage, The Bounge
Op de Hippolytusbuurt kunt u op Eerste Kerstdag in Kerstsfeer genieten van de culinaire hoogstandjes van de koks. In de Pijpenla en Le Mariage wordt een zevengangenmenu aangeboden, terwijl er in The Bounge à la carte gegeten kan worden. Ook is er de mogelijkheid om thuis te genieten van het eten wat in Le Mariage geserveerd wordt, want voor de Kerst kunt u ook Kerstmenu’s bestellen.
Verder kunt u op de Hippolytusbuurt terecht voor Kerstborrels, waarbij er over de invulling ervan altijd te praten valt. Het personeel zal er alles aan doen om voor u en uw familie, personeel of relaties een unieke eindejaarservaring te verzorgen. De planning voor de laatste weken van het jaar is te vinden op http://www.restaurantlemariage.nl. Daar kunt u ook uw reservering plaatsen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12