Wat ik zeggen wil

Algemeen

Sorry Anne
DELFT - Helaas kan ik niet op je stemmen, daarvoor ben ik teveel teleurgesteld in jou. Ik heb altijd PvdA gestemd, maar nu ga ik dat helaas niet doen. Jij hebt mijn mooie stadje langzaam naar de filistijnen geholpen. Begonnen met de Papsouwselaan, wat absoluut geen verbetering is. Daarna de Krakeelpolderweg, die nu levensgevaarlijk is met al die vluchtheuveltjes. Nu weer begonnen met een rotonde aanleggen op het Delflandplein. Daarna een compleet gerenoveerde rijbaan weghalen op de Voorhofdreef, weer versmallen dus. Wat ik mij afvraag: waar haal je in godsnaam het geld vandaan voor al die werkzaamheden? Volgens mij had de Gemeente Delft verleden jaar nog een tekort van 10 miljoen. Al deze werkzaamheden zijn compleet weggegooid geld. Geld dat je beter had kunnen besteden aan de volgende bodemloze put: het vervangen van een paar bruggen voor een tram waar niemand op zit te wachten.

J.A de Klerk, Delft


Bedankt
DELFT – Afgelopen woensdag verloor ik om half 8 ‘s ochtends, zonder het te merken, mijn handtas. Om 7.45 uur ontdek ik het. Na gezocht te hebben op verschillende plaatsen besluit ik om aangifte te gaan doen bij de Politie in Delft. Toen ik mijn aangifte wilde doen, vroeg de dienstdoende agent om wat voor tas het ging. Na mijn beschrijving bleek dat de tas gevonden was en bij de Politie was afgegeven was. Alles zat er nog in! Ondanks de sneeuw en het tijdstip is iemand zo aardig geweest om de moeite te nemen om mijn tas naar het Bureau te brengen. De persoon heeft geen naam achtergelaten en daarom wil ik deze aardige man of vrouw langs deze weg heel hartelijk bedanken! Ik weet dat er een heleboel lieve en aardige mensen zijn, maar heb het nu aan den lijve ondervonden. Nogmaals mijn hartelijke dank.

Petra Vermeij, Delft


Bonthuis
DELFT - Wij moeten toch even reageren op de ongemanierde aanval van Aad Bonthuis, vorige week in Delft op Zondag. Waarschijnlijk heeft hij meer inzicht in Martin Stoelinga’s financiële stuatie dan hijzelf, als hij zegt dat hij het rijkste Raadslid van Delft is. En dus eigenlijk niet moet zeuren dat hij door de rechtszaak rond de gondels aan alle kanten klem zit. Was het maar waar dat hij ergens een geldboom had staan, dan hoorde niemand Martin klagen. Dan kon Onafhankelijk Delft gewoon campagne voeren. Maar de werkelijkheid is anders. Als lokale partij krijgen zij geen geld van een landelijke organisatie en zijn zij dus aangewezen op eigen middelen En aangezien Martin zich verantwoordelijk voelt voor zijn partij vinden we het logisch dat hij probeert die kar te trekken. Dat wordt nu dus onmogelijk gemaakt en dus zoekt hij andere manieren om aan campagnegelden te komen. Waarom? Omdat Onafhankelijk Delft de enige partij is waar de gewone mensen zich bij thuis kunnen voelen. Het tekent de persoon van Bonthuis dat hij daar op een dergelijke manier op reageert. Maar ach, we kennen hem ook niet anders...

Wim Klok, Ronald van Keeken en Martin Wensveen, Delft


Geen meter verder
DELFT – Ik wil graag reageren op de ingezonden brief van Puck Velders in de Delft op Zondag van 7 februari. Het met bagger gooien en het verdachtmaken is begonnen, leve de verkiezingen! Alleen komt het niet geloofwaardig over als je de SP van zaken beschuldigt die je zelf doet. Wie probeert de Delft op Zondag te gebruiken om via een ingezonden brief te scoren en zieltjes te winnen voor een politieke partij? Dat is niet de SP, maar Puck Velders. Al tijden staan de media vol met nieuwtjes over het welles/nietes-spelletje rondom de buurthuizen. Puck Velders kan geen genoeg van deze soap krijgen en wil de avonturen van de ontevreden vrijwilligers tot een volgend College van B en W aanhouden. Volgens mij hebben steeds meer Delftenaren het wel gehad met deze soap en willen ze dat hij zo snel mogelijk van het scherm verdwijnt. Van de vrijwilligers zou verwacht mogen worden dat ze constructief meedenken, bijvoorbeeld over het voorstel van de VVD. De liberalen willen een breed maatschappelijk debat over de functie van een buurthuis. Een prima idee, lijkt mij. Het initiatief van de SP om vrijwilligers te organiseren verdient hulde en geen boegeroep. Elke politieke partij die zo snel mogelijk tot een werkzame oplossing wil komen verdient alle steun. Het gedoe rondom de vrijwilligers moet zo snel mogelijk worden opgelost. De verkiezingstactieken die Puck Velders gebruikt lijken mij een oplossing in de weg te staan. Met zieltjes winnen voor de ene partij – ten koste van de ander – komen we geen meter verder.

J.M.T. van der Linden, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12