Even bellen met Jos van Koppen

Algemeen

De inmiddels gepensioneerde docent van het Stanislas College Westplantsoen volgde deze week Martin Stoelinga op als fractievoorzitter van Onafhankelijk Delft.

- Spreek ik met de fractievoorzitter?
“Ja.”

- Waarom zijn jullie van fractievoorzitter veranderd?
“Baljé heeft cassatie aangetekend, daar moet Stoelinga tijd aan besteden. Dat gaat beter nu hij geen fractievoorzitter meer is. Hij blijft uiteraard z’n werk doen en dingen aan de kaak stellen. Stoelinga hoort en ziet veel in de stad. Ik ga me wat breder oriënteren op technisch moeilijkere zaken. We blijven met de fractie regelmatig gesprekken voeren over wat op dat moment aan de orde is. Achter de wisseling zit verder geen paleisrevolutie of zoiets, daarom hebben we het op onze website ook over een verschuiving.”

- Maar de hoofdreden van de wissel is dus dat Stoelinga nu meer tijd had voor het voortslepende proces met Baljé?
“Het is wel belangrijk dat hij daar zijn handen vrij voor heeft. Het kan zijn dat hij daar over twee maanden weer vol mee aan de bak moet. Nadat we hoorden dat Baljé in cassatie zou gaan, hebben we een beetje zitten delibereren. Daar is een nieuwe fractieverdeling uit gekomen. Misschien ben ik ook wel meer iemand die van vergaderen houdt dan Martin.”

- Betekent dit dat Stoelinga minder prominent in beeld zal zijn de komende tijd?
“Dat weet ik niet. Als er weer gevoetbald wordt of als er ergens iets met een parkeerterrein is, dan wordt hij ook opgebeld. Maar wat bedoel je met prominent?”

- Omdat hij vrij vaak in de Delftse media opduikt…
“Hij wordt vaak opgebeld. Als iemand Stoelinga belt, dan belt hij Stoelinga, maar als iemand vragen over de fractie aan mij stelt, dan vormen we ons daar met de fractie een mening over.”

- Heb je al punten waar je je na het zomerreces meteen hard voor wilt maken?
“Ik weet niet wat het project van de Spoorzone allemaal gaat doen, maar we houden een vinger aan de pols. Veel dingen liggen bij het Ministerie, daar heeft Delft weinig over te zeggen. Het was bijvoorbeeld al een maand bekend dat het project een jaar vertraging op heeft gelopen, maar de wethouder mocht dat van het Ministerie pas in juni bekendmaken. Dat vind ik wel een beetje vreemd.” (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12