Raadslid stelt vragen over afsluiten van afrit door drukte bij Ikea

Algemeen

DELFT – Op zon- en feestdagen met het hele gezin naar Ikea blijkt onder Nederlanders nog altijd een populair tijdsverdrijf. Afgelopen zondag nog, de dag na Kerst, stond het op en rond de opritten naar het Zweedse woonwarenhuis weer helemaal vast.

Het Delftse Raadslid Bianca van der Werf was er getuige van. “Afgelopen zondag heb ik persoonlijk een enorme verkeerschaos en filevorming geconstateerd op de A13 en de afrit van Ikea Delft”, schrijft ze in een brief aan het College van B en W. “Via het ANP en de VerkeersInformatieDienst kregen we de berichtgeving door dat Rijkswaterstaat de afrit Ikea Delft had afgesloten vanwege de enorme toestroom van bezoekers aan het woonwarenhuis.” 

En dat was niet de eerste keer. Eind 2007 stelde Van der Werf ook al schriftelijke vragen over de verkeersproblematiek rond Ikea. Het College reageerde toen door te zeggen dat dit een gevolg was van de nog niet gereedzijnde uitbreiding van Ikea met de bijbehorende volledige parkeercapaciteit. 

“U heeft destijds ook de toezegging gedaan om in overleg met Ikea Delft tot de beste oplossing te komen voor de verkeersafwikkeling en de parkeerproblematiek”, richt het Raadslid zich tot het College. “Tevens werd gewacht op het volledig beschikbaar komen van de geplande parkeercapaciteit en de bijbehorende parkeerverwijzing op het Ikea-terrein.” Nu de infrastructuur twee jaar later is aangepast en er ook extra parkeervoorzieningen zijn aangelegd, had Van der Werf wel verwacht dat er verbetering zou zijn opgetreden. Hier was afgelopen zondag volgens Van der Werf echter weinig van te merken. Ze heeft deze week daarom een achttal schriftelijke vragen aan het College gesteld, waarin ze tekst en uitleg vraagt over onder andere de gevolgen van de vernieuwde infrastructuur, de parkeerfaciliteiten en het afsluiten van de afrit.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12