Huis te koop: Nieuwstraat 13, Delft

Algemeen

DELFT – De afgelopen zes jaar hebben Anne en Paul de Leer op een uniek plekje in Delft gewoond. Na hun studententijd zijn zij in deze drielaagse bovenwoning uit 1730 midden in het centrum gaan wonen. Hun eerste kindje bracht er haar eerste drie jaren door. Met de komst van een tweede was er behoefte aan wat meer ruimte. Zij verhuizen daarom naar een eengezinswoning in Berkel en Rodenrijs. “We zien het echt als een volgende stap”, zegt Anne.

Het is nogal een overgang, van het centrum van Delft naar een huis in Berkel en Rodenrijs. Tijdens de oriëntatie naar een nieuwe woonomgeving sprong deze woning er voor Anne en Paul echt uit. Bovendien is Berkel en Rodenrijs gunstig gelegen ten opzichte van hun werk. “Bij het nieuwe huis is er ook een tuin en we hebben meer ruimte voor twee kinderen”, zegt Anne. 

Zij zijn zich er terdege van bewust dat zij een unieke woning gaan verlaten. De gevel van het huis is een Rijksmonument. De binnenkant van het huis is door henzelf helemaal in de oude sfeer terug gebracht. “Er zijn geen originele details bewaard gebleven, maar de sfeer van buiten komt aan de binnenkant terug.” 

Bij binnenkomst in de hal leidt een vaste trap naar de eerste verdieping. Op de overloop is een computerhoek ingericht en er is een praktische ruime inloopkast. De woonkamer heeft een L-vorm en is ongeveer 28 vierkante meter. Aan de voorzijde zijn er drie grote ramen, die zorgen voor een mooie lichtinval en prettige sfeer. “Wij hebben zelf een Jatoba hardhouten vloer gelegd”, zegt Anne. “Om de oude sfeer in het huis terug te brengen, hebben wij ook overal geverfd. Dat is nog gebeurd in 2007.” 

Aan de achterzijde van de woonkamer bevindt zich een open keuken in hoekopstelling. De keuken is voorzien van een vlakscherm afzuigkap, een kookplaat en losse apparatuur: een vaatwasser, een magnetron en een koelkast. “Hoewel je dat misschien van de buitenkant niet zou verwachten, heeft dit huis relatief ruime kamers”, zegt Anne. “De achterslaapkamer op de tweede verdieping is bijvoorbeeld 3.60 bij 4.60 meter en heeft een grote dakkapel. Het huis staat midden in het centrum, maar in deze kamer hoor je dus helemaal niks. De kamer ligt namelijk aan een binnenplaats. De muren van het huis zijn zo dik, dat je ook niks merkt van de kroeg aan de Wijnhaven.” 

Vanuit de slaapkamer heeft men toegang tot de badkamer met een dubbele wastafel, een douche, een designradiator, een bidet en een tweede toilet. De slaapkamer aan de voorzijde meet 2.70 bij 2.40 meter en heeft uitzicht op de Oude Kerk. Een vaste trap leidt naar de zolderverdieping. Hier is er stahoogte in de nok. Behalve veel bergruimte, is er op zolder ook de opstelplaats van de CV-combiketel en een hoek met de wasmachineaansluiting. Via een schuifpui is het zonnige dakterras op het zuiden bereikbaar. “Met uitzicht op het stadhuis, de Nieuwe Kerk en de daken van Delft kun je hier heerlijk in de zon zitten”, zegt Anne. “Als je in dit huis woont, dan sta je midden in het leven maar kun je ook volop van je rust genieten.”

De vraagprijs voor deze woning is 259.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Daal Makelaardij, (015) 2127300 of www.vandaalmakelaardij.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12