Afbeelding

Even bellen met... Aad van Tongeren

Algemeen

CDA-Raadslid Van Tongeren keek vreemd op toen hij ontdekte dat op de Brede School in Delft kinderen les krijgen in graffiti.

- Hoe kwam je er eigenlijk achter?
Een beetje per toeval. Ik zat een beetje te zoeken en stuitte er toevallig op. Het schijnt al drie, vier jaar in het activiteitenpakket van de Brede School te zitten. 

- Wat is er mis mee?
Als je kijkt op www.x-pro.nl zie je een paar voorbeelden. Het is best wel mooi hoor, daar niet van, maar ik vind dat je graffiti niet hoeft te stimuleren. Het is een beetje naïef om te denken dat de kinderen dit dan alleen onder schooltijd zullen gaan doen. Het is juist veel spannender voor ze als de graffiti op een grote muur getekend wordt en flink in het zicht staat. 

- Maar waarom zou een graffiticursus niet mogen?
Ik vind dat je legale graffiti niet moet stimuleren als je aan de andere kant niets doet om de illegale graffiti tegen te gaan. Wij, van het CDA, ergeren ons al jaren aan de graffiti in de stad, maar er gebeurt niets. We vragen regelmatig of er nog iets gaat gebeuren, maar dan is het antwoord ‘dat het wel een keer komt’. 

- Moet de graffiti dan maar uit het activiteitenaanbod van de Brede School?
We willen het in ieder geval bespreekbaar maken. Deze activiteit zit al een paar jaar in het pakket, dus misschien kunnen we besluiten om er na al die jaren eens iets anders voor in de plaats te zetten.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12